изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:28 EEST
ДЕКЛАРАЦИЯ И ДАНЪК ЗА ПАТЕНТ - ВЕЧЕ НА ЕДНО МЯСТО    
НовиниДобруджанци вече ще подават патентните си декларации и ще плащат годишния си данък на едно място, съобщават от пресслужбата на Териториална дирекция на Националната агенция по приходите, и това става във фронт-офиса на ТД на НАП Добрич.

Срокът за подаване на документите и издължаване съвпада - 31 януари 2006 г. Лицата, подлежащи на облагане с патентен данък, които заедно с подаването на  декларацията заплатят и пълния размер на окончателния годишен (патентен) данък, ползват отстъпка 5 на сто. От ведомството информират още, че декларацията може да бъде внесена лично, по пощата с обратна разписка или от упълномощено лице.
Лицата, които не са се възползвали от възможността да се издължат еднократно, могат да внасят данъка на четири равни части през годината, както следва: за първото тримесечие - до 31 януари; за второто тримесечие - до 30 април; за третото тримесечие - до 31 юли; за четвъртото тримесечие - до 31 октомври.
В случаите на възникване на задължение след 31 октомври - данъкът се внася в 7-дневен срок от подаване на декларацията по чл. 43 от Закона за облагане доходите на физическите лица.
 


Сходни връзки

ДЕКЛАРАЦИЯ И ДАНЪК ЗА ПАТЕНТ - ВЕЧЕ НА ЕДНО МЯСТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди