изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:20 EEST
СТАРТИРА АКЦИЯ "СПАСИ ПЕШЕХОДЕЦ"    
Ред и сигурностЗа малко повече от четири месеца близо 30 души са блъснати от автомобили в Добричка област. Трима пешеходци са загинали

Акция на полицията "Спаси пешеходец" стартира днес и ще продължи до 24 февруари. Инициативата е в съответствие с целите на стратегията "Полицията в близост до обществото" и цели предотвратяване на произшествията с пешеходци. Статистиката в национален мащаб сочи, че в повечето случаи те стават в тъмната част на денонощието. Пешеходците са най-рисковите участници в движението през зимния период. Предвижда се по време на акцията полицейски патрули безплатно да връчват светлоотразители на пешеходците в момент на рисковото им участие в движението.
От септември м.г. до 12 януари в Добричка област 29 души са блъснати от автомобили, съобщиха от КАТ. Загинали са трима, а 26 са ранените. З нашия град обаче статистиката сочи, че повечето катастрофи с пешеходци са станали по светло.
Нивото на пътнотранспортна аварийност с пешеходци у нас е твърде високо и превишава повече от два пъти това в страните от Европейския съюз. За миналата година загиналите пешеходци са 26.4 % от всички загинали при пътни произшествия. Потърпевши са главно възрастни гора във вечерните часове . между 17 и 20.30 ч. Причина за катастрофите стават несъобразена скорост отстрана на водачите и неправилно пресичане на пешеходците. Пострадалите са трудно забележими за водачите поради тъмните си връхни дрехи и липса на светлоотразителни елементи по тях. Често пък шофьорите са млади и неопитни, без достатъчен опит в преценката на пътната ситуация.
 


Сходни връзки

СТАРТИРА АКЦИЯ "СПАСИ ПЕШЕХОДЕЦ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди