изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:38 EEST
ОББ И ЕБВР ОТПУСКАТ КРЕДИТИ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ    
ОбществоОББ отпуска кредит за физически лица по програма за енергийна ефективност на Европейската банка за възстановяване и развитие /ЕБВР/, информира Мария Василева - директор на добричкия клон на банката.

Кредитът се отпуска за следните енергоспестяващи мероприятия - подмяна на дограма на прозорци - с алуминиева или пластмасова, изолация на стени, покриви, подове, покупка и монтаж на газови котли, отоплителни уреди - печки и котли на биомаса, слънчеви колектори за топла вода, охлаждащи и загряващи термопомпени станции. Размерът на кредита е до 8500 лв., като лихвата е 12.75 %. Срокът на погашението е от 6 до 36 месеца и става на равни анюитетни вноски. Кредитът се отпуска без обезпечение. Другото особено при този вид кредит е, че няма първоначална такса и такава за управление. Такава се заплаща на банката единствено при предсрочно погасяване. Единственото изискване, което има ЕБВР, е на всеки един адрес да има само по 1 кредит - т.е. да няма друг кредит от ОББ или друга банка по проекта за енергийна ефективност, добави още М. Василева. Друго задължително условие е стоките да бъдат закупени от търговци, с които банката има сключено рамково споразумение. "Всеки кредитополучател има възможност в 4-месечен срок да поиска безвъзмездна помощ в рамките на  програмата, която е до 20 % от главницата на кредита" - каза М. Василева. 
 


Сходни връзки

ОББ И ЕБВР ОТПУСКАТ КРЕДИТИ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди