изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:31 EEST
"Е.on БЪЛГАРИЯ" ПРЕОТСТЪПИ 8 % ОТ ДЯЛОВЕТЕ СИ НА ЕБВР    
ИкономикаВчера собственикът на електроразпределителните дружества във Варна и Горна Оряховица "Е.on - България" е подписал договор за сътрудничество с Европейската банка за въстановяване и развитие /ЕБВР/, информираха от пресслужбата на фирмата.

В резултат на подписаното споразумение, немската фирма е преотстъпила на европейската банка 8 % от дяловете си в двете електроразпределителни дружества, чийто мажоритарен собственик е. По време на приватизацията в началото на 2005 г. "Е.on Енерги" АД придобива от страната по 67 % от дяловете на двете електроразпределителни дружества, които в последствие са прехвърлени на "Е.on България" ЕАД. Двете дружества обслужват заедно над 1.1 милиона клиенти в Северозападна България и продават годишно над 4.8 млрд. кв./ч. електроенергия. "Е.on България" е 100 % дъщерна фирма на "Е.on Енерги" АД, най-голямата в света частна компания за енергийни услуги, с годишен оборот от 20 млрд. евро за 2004 г. и 38 000 служители.
 


Сходни връзки

"Е.on БЪЛГАРИЯ" ПРЕОТСТЪПИ 8 % ОТ ДЯЛОВЕТЕ СИ НА ЕБВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди