изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:15 EEST
ТУРСКИ ГЕМИИ ЛОВЯТ КАЛКАН ПРЕД НАШИТЕ БРЕГОВЕ    
ЛюбопитноГранични войски от База-Варна внимателно следят движението на появилите се турски риболовни гемии пред нос Калиакра извън 12-милната неприкосновена зона на териториалното ни море.

Морските ни граничари са засекли координатите на три турски риболовни кораба, които тралят морското дъно за калкан - скъп деликатес за  многото любители на рибните блюда в Истанбул. Граничните войски са готови да предприемат мерки срещу неканените риболовци, ако нарушат морското ни пространство, но по последни данни те са поели курс на север. Набезите на гемии на рибарския кооператив в Истанбул не са от вчера. Но дръзкото нахлуване на турски риболовни гемии започна от 1991г.                          

ГРИП ИМА, НО ИМА И "БОЛНИ" СПЕКУЛАЦИИ
Атаки за ваканция заваляха от родители и ученици още в деня, в който се обяви ГРИП-ът. Но според изискванията на ХЕИ и вчера не прехвърлихме фаталната граница на брой заболели. Екип от епидемиолози и през вчерашния ден беше на проверки в общината и региона, за да установи нивото на заболеваемостта.
НДТ - 25 януари 1996 г.  

 


Сходни връзки

ТУРСКИ ГЕМИИ ЛОВЯТ КАЛКАН ПРЕД НАШИТЕ БРЕГОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди