изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:33 EEST
Броят на жертвите на трагедията в Полша достигна 65 души    
По света Варшава. По последни данни 65 души са загинали при вчерашното срутване на покрив на изложбен център в Полша, съобщи АФП, като се позова на изявление на местните власти. До момента информацията бе за 60 жертви.


Шансовете за откриване на оцелели изпод развалините на изложбения център в Полша са почти нулеви, съобщи тази сутрин АФП. “Не крия, че шансовете да открием оцелели са близки до нулата”, е заявил на пресконференция тази сутрин Януш Скулиш, командващ местната противопожарна служба. “Жертвите до момента са най-малко 60, ранените са 141”, е потвърдил Скулиш информацията, разпространена по-рано от световните агенции.
“Няма шанс за откриване на оцелели, освен ако не се случи чудо. Купчината срутила се ламарина, заедно със снега, действа като фризер”, е заявил за АФП хирургът Марек Бродски, който ръководи спасителен екип от 18 души.
Температурата тази сутрин на мястото на инцидента е била минус 17 градуса.
Шестдесет тела бяха извадени изпод развалините на изложбения център-базар в полския град Катовице, след като покривът на сградата се срути вчера вечерта под тежестта на падналия сняг. Минусовите температури допълнително усложняват спасителните дейности на място, които са продължили през цялата нощ. 141 души са хоспитализирани с различни наранявания, като 123 от тях са останали в болниците след първоначалния преглед. Говорител на президентството обяви, че в страната ще бъде обявен национален траур, а президентът на Полша обеща да отпусне 1 млн. полски злоти (около 319 000 долара) за семействата на загиналите. По-рано тази сутрин на мястото на инцидента пристигна и премиерът на страната Казимеж Марцинкевич.
Общо около 500 посетители са присъствали на изложба на пощенски гълъби, когато покривът на сградата се е срутил. Подобни експозиции не са забранени в Полша, въпреки опасността от птичи грип, отбелязва АФП.
Покривът е изработен от неколкостотин квадратни метра нагънато желязо и е бил на височина повече от 10 метра. Средната му част се е срутила в 17:15 местно време, а страничната – в 19:00 часа.
На 2 януари тази година при срутил се покрив на закрита ледена пързалка в германския курорт Бад Райхенхал загинаха 15 души.

http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Броят на жертвите на трагедията в Полша достигна 65 души | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди