изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:26 EEST
Олимпийската ни кандидатура “София 2014” вече си има лого    
Спорт На официална пресконференция в понеделник Комитетът по кандидатурата на София за домакин за зимните Олимпийски игри през 2014 година представи официалното лого “София 2014”. То е изработено от художника Георги Янков и е спечелило конкурса в конкуренцията на още 120 предложения.

Божидар Икономов, който е председател на комисията по логото, обясни, че това бил “най-зрелият проект” и имал “национално излъчване”. Знакът ще бъде поставян на рекламни материали и на големи платна.

В същото време зам.-председателят на Комитета по кандидатурата Светла Оцетова заяви, че към България има огромен интерес, защото в чужбина сме изглеждали като много екзотична дестинация.

“Развитието на икономиката и на зимните курорти също представлява голям интерес в чужбина”, добави Оцетова.

Друг член на комитета, най-добрият български скиор за всички времена Петър Попангелов, заяви, че Витоша не отговаря на изисквания за провеждане на алпийските дисциплини.

“Освен това, ако от Международния олимпийски комитет (МОК) видят как изглежда Витоша, ще се отчаят”, каза Попангелов, според когото нпо-подходяща е Рила.

В понеделник от комитета съобщиха, че въпросникът, представящ българската кандидатура, вече е изпратен в централата на МОК в Лозана. В близките няколко дни се очаква той да бъде представен и в България. Отговор трябва да получим до 22 юни, когато ще стане ясно дали България ще влезе в късата листа от четири кандидатури, които ще продължат състезанието за домакинство. http://mediapool.bg

 


Сходни връзки

Олимпийската ни кандидатура “София 2014” вече си има лого | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди