изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:09 EEST
Експерти от ЕС пристигат в Добрич във връзка с опасността от птичи грип    
Здраве  Експерти на Европейския съюз пристигат утре в Добрич, за да се запознаят с охранителните мерки във връзка с опасността от птичи грип. Това съобщи директорът на Районната ветеринарно-медицинска служба в Добрич д-р Александър Александров, след днешното заседание на Областната епизоотична комисия.

Нямаме заболели домашни птици до момента, добави д-р Александров. Според него, няма и промяна в ситуацията в района на езерата край Шабла и Дуранкулак.

Както Радио Варна вече съобщи, в края на миналата седмица от областната епизоотична комисия информираха за около 130 мъртви белочели водни кокошки. Резултатите от бързия тест от изпратените за изследване няколко птици в централната лаборатория в София са отрицателни. Предстои повторно изследване, заключението от което ще е ясно след десетина дни. Мнението на специалистите е, че причина за смъртта на водните кокошки са екстремалните температури. РДВР-Добрич въвежда засилено полицейско присъствие в района на езерата, за да се ограничи достъпът на външни лица. Информацията е на Радио Варна.


 


Сходни връзки

Експерти от ЕС пристигат в Добрич във връзка с опасността от птичи грип | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди