изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 09:21 EEST
Нова вирусна мегаатака започва на 3 февруари?    
Новини На 3 февруари може да бъде даден стартът на нова мегаепидемия на вируса Nyxem, предупреждават експерти по компютърна сигурност.

Те препоръчват обновяване на антивирусните дефиниции и смятат, че атаката ще започне с изтриване от заразените PC-та на всички файлове с форматите Word, Excel, PowerPoint и Acrobat.

Първите информации за вируса Nyxem-E се появиха на 16 януари и той вече е доста разпространен. Тази разновидност на червей, известна още като Blackworm, MyWife, Kama Sutra, Grew и СМЕ-24, се задейства на всяко трето число от месеца, унищожавайки документи, създадени с 11-те най-разпространени програми.

Той прониква в компютъра през приложение към писмо в електронната поща, като вместо да го отвори изпълнява зловреден код и заразява PC-то. Писмата с вируса са на разнообразна тематика, но най-често обещават препратки към порно сайтове или картинки на тема Кама сутра. След заразяване започва сам да се разпраща. По разрушителност Nyxem е сравним с вирусите от преди 10 години, когато тяхна запазена марка бе форматирането на твърдия диск или унищожаването на файлове.  http://news.idg.bg
 


Сходни връзки

Нова вирусна мегаатака започва на 3 февруари? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди