изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:36 EEST
Властите в Египет потвърдиха официално спасяването на 354 души от потъналия в Червено море кораб    
По света Кайро. Властите в Египет потвърдиха официално спасяването на 354 души от потъналия вчера в Червено море пътнически кораб “Салаам 98”, който претърпя корабокрушение на около 85 км от египетските брегове с над 1 400 души на борда, предаде АФП.

Данните за извадените мъртви тела остават непроменени – 185 души. Спасителните операции са продължили по време на цялата нощ. Съдбата на около 700 остава неизвестна.
Екип от египетски следователи пристигна на пристанището в Сафаджа, за да започне работата си по разследването на причините за потъването на ферибота, претърпял корабокрушение в четвъртък в Червено море. Разследването бе наредено от египетския президент Хосни Мубарак.
Според думите на очевидци, в трюма на кораба е избухнал пожар, непосредствено преди плавателния съд да започне на потъва.

Агенция “Фокус” припомня:

Според информация, разпространена вчера от Си Ен Ен инцидентът с пътническия кораб се е случил на около 85 км от бреговете на Египет, като по уточнени данни на борда на кораба е имало около 1 300 пътници и 104 души екипаж.
Египетски хеликоптери са забелязали спасителни лодки в Червено море след като световните агенции предадоха, че пътническият кораб “Ал Салаам Бокачо 98” е изчезнал от радарите малко след като е напуснал саудитското пристанище Дуба в четвъртък вечер на 62 мили от крайбрежието. Кореспондент на CNN заяви, че по това време на годината морският трафик в Червено море е натоварен, заради поклонението в Мека. От своя страна говорител на застрахователната компания “Лойдс” псоочи, че фериботът е бил построен през 70-те години, не отговаря на съвременните стандарти за безопасност и че през 1998 г. е претърпял сблъсък.
 


Сходни връзки

Властите в Египет потвърдиха официално спасяването на 354 души от потъналия в Червено море кораб | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди