изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:10 EEST
Самотна майка издаде наръчник за покупка на имот в България    
Икономика

До скоро Джоана Лосак беше просто още един британски гражданин, който, провокиран от все по-популярния пазар на имоти у нас, се е насочил към инвестиция в страната ни.



След това обаче тя решава да опише преживяванията си и да ги издаде в книгата „Как да купим имот в България“, доказвайки за пореден път огромния интерес към българския пазар на имоти.

Джоана, която използвала за инвестицията част от спестяванията си, предназначени за двете й деца (на 8 и 12 години), разказва в книгата как стойността на вложението й се удвоила за четири месеца.

След близо година проучване на българските имоти по интернет тя се престрашила да дойде в страната ни, където я очаквали ред изпитания. От неразбираемите надписи на кирилица до объркващото клатене на глава, всичко за нея било ново и непонятно.

След като купила две планински къщи за 3500 лири всяка, Джоана се изправила пред необходимостта да намери още средства за ремонт. Така тя решила да помогне на всички авантюристично настроени британци, планиращи да купят имот в България.

Книгата й описва целия процес на закупуване на имот у нас, дава сравнение между климата и жизнения стандарт в двете страни, спецификата около различните видове имоти по Черноморието, в планинските курорти или в големия град, обяснява юридическите пречки, които чужди граждани срещат при закупуването на собственост, и начините да бъдат преодолени, излага причините защо е разумно да се инвестира преди 2007 г., дава практични съвети при планирането на първото пътуване до България, набор от полезни съвети, електронни сайтове, както и съвети как да изчислим бюджета си и да избегнем неочаквани разходи.

Въпреки че в стремежа си да изтъкне предимствата на страната ни, на места Джоана дава пример с нереално ниски цени на някои от продуктите, като пакет цигари за 30 пенса и разходка с такси из града за 50 пенса, повечето коментари на читателите показват, че съветите и информацията в наръчника се оценяват високо.

Книгата се продава в Amazon.co.uk за 12 лири. http://investor.bg

 


Сходни връзки

Самотна майка издаде наръчник за покупка на имот в България | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди