изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 08:36 EEST
29 ДОБРИЧЛИИ - ПИПНАТИ С ДРОГА ПРЕЗ 2005 Г.    
Общество29 лица са задържани през м.г. от РДВР в Добрич за притежание на наркотични вещества.

 Четири от тях са непълнолетни. Това стана ясно по време на първото за годината заседание на Общинския съвет по наркотичните вещества, на който бе отчетена дейността му през 2005 г. Статистиката сочи още, че през м.г. в РДВР са работили по 23 заявителски материала, по тях са образувани две следствени дела. Едното е за притежание на 148 килограма синтетична дрога, приготвена за износ от България, а другото - за 2,7 кг марихуана. Окръжната следствена служба и Окръжната прокуратура са образували 27 предварителни производства срещу 30 лица. Внесени са били 11 обвинителни акта срещу 14 добричлии - за придобиване, държане и разпространение на наркотици. Седем от делата през м.г. са приключили с присъди. При тях са осъдени 8 лица, две от които ефективно.
През 2005 г. в Детска педагогическа стая са били регистрирани 9 случая на употреба на наркотични вещества от непълнолетни. Тревога буди фактът, че се увеличава употребата на амфетамини, синтетична дрога и екстази, сочи отчетът на съвета по наркотичните вещества. Навлизали нови видове дрога, с по-високо качество. Добричлии се снабдявали предимно от Варна.
345 консултации на лица с алкохолна зависимост и 10 - с наркотична, са били извършени през м.г. в Превантивно-информационния център към Областния психодиспансер в Добрич, сочи още статистиката. Повечето от консултираните са представени на ТЕЛК за инвалидизиране.
На заседанието на Общинския съвет по наркотичните вещества бе приета програма за работата му през настоящата година, която е основно с превантивна насоченост. НДТ

 


Сходни връзки

29 ДОБРИЧЛИИ - ПИПНАТИ С ДРОГА ПРЕЗ 2005 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди