изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:19 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

Снощи 50 огнеборци с 6 противопожарни автомобила цяло нощ гасиха при минус 17 градуса студ запалилата се двуетажна административна сграда на "Добротица БСК" АД в Добрич



През изминалото денонощие на територията обслужвана от РДВР гр.Добрич са регистрирани 8 криминални престъпления и произшествия
 1. На 06.02.2006 г.в Първо РПУ се тъжи жителка на с.Долина  общ.Добричка, за това, че около 14 часа в района на кооперативен пазар в гр.Добрич, неизвестно лице й извършило джебчийска кражба на парична сума от около 50 лв.
 По случая работят служители на Първо РПУ, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние, образувано е полицейско дознание.
 2. На 06.02.06 г. в Първо РПУ е получено съобщение, за това, че през нощта на 5/06.02.06 г. неизвестно лице противозаконно е отнело в гр.Добрич л.а. "Фолгсваген Голф-3" с рег.№ Тх 03-42 РХ червен на цвят. Автомобила е бил паркиран в района на бул."Добр.епопея" .
 Издирва се от служители на Първо РПУ, образувано е полицейско дознание.
 РДВР Добрич се обръща към гражданите, които могат да подадат информация за издирвания автомобил да се обадят в най-близкото РПУ или на дежурния офицер в РДВР Добрич.
 3.  На 06.02.06 г. във Второ РПУ Добрич е получено съобщение от с.Дончево, общ.Добричка, за това, че неизвестно лице чрез взлом е влязло в магазин за хранителни стоки собственост на РПК "Запад" и е извършило кражба на алкохол, сладкарски изделия, перилни препарати и парична сума от около 30 лв.
 По случая работят служители на Второ РПУ, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние, образувано е полицейско дознание.

 На територията, обслужвана от РДВР са  регистрирани 6 ПТП с 1 пострадал гражданин:
 - на 06.02.06 г. около 15,30 ч., по околовръстен път- гр.Добрич, в района за разклона за с.Дончево възниква ПТП, при което автомобил "УАЗ" управляван от 19 г. водач от гр.Добрич напуска платното за движение и се  преобръща. Вследствие на пътното произшествие е пострадал пътуващия в автомобила 44 годишен  мъж от с.Божурово, който е настанен за наблюдение в МБАЛ Добрич,без опасност за живота.
Причините, довели до възникване на ПТП се изясняват в условията на предварително производство.

Поделенията на РЗ ПАБ    са участвали в гасенето  на 2  пожара.
- на 06.02.2006 г. около 22.40 ч. в дежурната част на РЗ ПАБ при РДВР Добрич е получен сигнал  за пожар  в двуетажна административна сграда с жилищна част на бул."3-ти март" в гр.Добрич, собственост на фирма "Добротица БСК" АД Добрич.
В погасяването на пожара активно се включват над 50 огнеборци с 6 противопожарни автомобила и механична стълба от РС ПАБ Добрич, РС ПАБ Г.Тошево, РС ПАБ Тервел и РС ПАБ Балчик.
Гасителните действия са продължили през цялата нощ при изключително трудни метеорологични условия / -17 градуса температура на въздуха/.
Имало е реална опасност пожара да обхване намиращите се в непосредствена близост заведение, складове, гаражи с автомобили и др.
При възникналия пожар няма пострадали граждани. Нанесени са значителни материални щети по горящата постройка. Унищожени са около 300 кв.метра  застроена жилищна площ и 400 кв.м. покривна конструкция. Спасени са около 400 метра от покрива на горящата сграда и други 300 кв.метра от сградата, както и множество съседни постройки.
В момента  от служители на РС ПАБ Добрич се извършват оглед за установяване причината довела до възникване на пожара.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди