изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:38 EEST
БИЗНЕСЪТ СЕ ЗАПОЗНА С ПРОЕКТО-БЮДЖЕТ'2006    
НовиниВчера бе проведена среща между представители на бизнеса в Добрич и кметството, на която кметът Детелина Николова направи кратък отчет на изпълнението на бюджета през 2005 г. и запозна присъстващите с проекто-бюджетът за 2006 г. Сред присъстващите бизнесмени бяха ръководителите на две банки - Общинска банка - Донко Марев, и ДЗИ банк - Добри Драгнев, представител на "Фама" - Илия Василев, управителят на "Виста ойл" - Веселин Черкезов, и други.

В експозето си кметът Д. Николова не скри и слабите страни на общината. "Все още не сме приели напълно уличното осветление от новия собственик на електроразпределителното дружество, друг проблем е колекторът в центъра на града, тъй като там могат много трудно да се инвестират средства" - каза Д. Николова. Тя начерта основните приоритети в работата на екипа си през тази година, като на първо място ще бъде инфраструктурата.
По време на обсъждането Илия Василев заяви: "Нашата фирма е в състав от 150 души и се развива. Ние имаме контакти с много страни от Европа, Китай, Арабския свят. Проблемът ни е, че сме извън града според сегашния градоустройствен план. Бихме искали да се предвиди разработването на нов устройствен план, според който да влезем в рамките на Добрич. Така сега всички фирми, които сме там, се водим на един адрес - "Добруджа" 2. Когато има снеговалеж, колите на "Шеле" опесачават до околовръстното и 150-те метра до нас остават необработени, чакат се колите, които почиства републиканската пътна мрежа. Няма осветяване, а при нас работят много жени, няма тротоари, хората се движат по тревите. Другият проблем, който бих искал да поставя на вниманието на екипа, е паметникът Цимерман. Смятам, че изобщо е редно да се отделят повече средства за поддръжка на паметниците". В отговор на поставените проблеми Д. Николова не скри, че има информация, за това, което се извършва в района на паметника, дори има проституция, и смята да провокира дискусии по отношение съхраняването и опазването на паметниците на територията на града. Николова заяви, че през тази година приоритетно ще се разработи кадастрална основа за двата нови имота на общината, предоставени й от военните поделения - терен от 420 дка по ул. "Армейска" и т.нар. поделение "Гърнетата"  - площ от 170 дка. Добри Драгнев попита има ли политика за жилищно строителство. Членовете на кметския екип заявиха, че към този момент общината не разполага със средства за ново строителство и това, което тази година се предвижда, е изграждането на 2 входа на блок "Добруджа". Донко Марев постави проблема с газификацията, като посочи, че в други градове от страната - Русе, Варна, Разград, като се копае, дори само за един абонат, се поставя тръба, която може да захрани всички живеещи в блока, а не като при нас тръба от 3/4 цола, която може да осигури само няколко апартамента. Кметът заяви, че не е доволна също от работата на ЧТК: "Те спечелиха лиценз за район Добруджа и Мизия. Тук почти всички обществени сгради са газифицирани, така че интересът им намаля по отношение на Добрич!" 
 


Сходни връзки

БИЗНЕСЪТ СЕ ЗАПОЗНА С ПРОЕКТО-БЮДЖЕТ'2006 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди