изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 22:17 EEST
ДЕПУТАТИТЕ ВДИГНАХА ЗАПЛАТИТЕ НА ПОЛИЦАИТЕ    
ПарламентЧервеният вицепремиер на социалното правителство Румен Овчаров обеща на избирателите нови по-високи цени на електроенергията

 Ивелина ОПРИКОВА, спец. кор. на НДТ в Народното събрание

 България да стане пълноправен член на Енергийната общност заедно с Босна, Албания, Хърватия, Румъния и Сърбия. Това решение приеха вчера депутатите. Договорът за създаване на Енергийна общност е подписан  в края на м.г. в Атина. Според вносителя -Министерски съвет, ЕО ще регулира пазара в Югоизточна Европа и ще е изгоден за производителите на електроенергия. В момента страната ни покрива почти половината от енергийния баланс на страните, участвуващи в договора. Според министър Румен Овчаров, след ратифицирането позициите на страната ни ще се запазят и дори ще се разширят в посока към ЕС. Нови възможности за разширяване на пазара на енергопроизводителите у нас обеща Румен Овчаров, а на потребителите – НОВО ПОКАЧВАНЕ НА ЦЕНИТЕ.

Депутатите продължиха с приемането на Закона за МВР. Служителите на МВР ще се радват на нови, по-високи със 7 % възнаграждения, защото се приравняват по статут до военните. Около 450 лв. ще вземат редовите полицаи след увеличението. Да се повиши качеството на живот  и труд на хората, които осигуряват спокойствието и сигурността ни, е и една  от препоръките на Брюксел към властта. Депутатите приеха още регионалните и областните началници да могат да уволняват и отстраняват служителите си при злоупотреба със служебното положение.
В деловодството на НС бившият депутат от Атака и герой на месеца – Владимир Кузов,  подаде декларация, с която се отказва сам от депутатския си имунитет. Журналистът няма намерение да напуска НС, но иска час по-скоро да застане пред съдебната власт и да изчисти името си. Престъплението му обаче не се води в графата “тежки” и по право народните представители не могат да свалят имунитета му. Престъплението, в което е уличен, се наказва от 2 до 5 години с лишаване от свободата, а Конституцията в сегашния си вид не разрешава свалянето на депутатски имунитет. От ОДС ще направят предложение блудството срещу деца да се счита за тежко провинение и да се увеличи драстично наказанието за подобен род деяния.
 


Сходни връзки

ДЕПУТАТИТЕ ВДИГНАХА ЗАПЛАТИТЕ НА ПОЛИЦАИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди