изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 23:50 EEST
В Добрич обявиха началото на екопроект за България, Румъния и Молдова    
НовиниДобрич. С представяне в рамките на 12-ата борса на семена и посадъчен материал в рамките на Добричкия панаир започна изпълнението на голям международен проект “Най-добра земеделска практика в моята ферма”, координиран от Черноморска мрежа на НПО – Варна, съобщи радио “Фокус”.


Проектът ще се осъществява на територията на България, Румъния и Молдова през цялата 2006 г. и е насочен към подобряване на качеството на повърхностните и подпочвените води в басейна на Долен Дунав. Партньори в инициативата са три неправителствени организации, фермери, селскостопански производители, експерти и медии. Проектът, подкрепен от ПРООН и Глобалния екологичен фонд (ГЕФ) по програма “Дунавски регионални грантове”, е на обща стойност 36 хиляди щатски долара и ангажира хората от няколко селски района с прилагането на мерки за намаляване на биогенното замърсяване от селскостопанската дейност и въвеждането на екосистемния подход в рамките на трансграничното сътрудничество.
Дейностите ще включат пряко около 500 души, информационните продукти ще достигнат до други 12 000.
Проектът предвижда обмен на информация за правилата за добра земеделска практика и напредъка по прилагането им в трите държави, както и утвърждаването на концепцията за най-добра земеделска практика в рамките на Дунавския регионален проект на ПРООН-ГЕФ. За фермерите и земеделските специалисти са предвидени обучения, които ще подобрят знанията им за намаляване на биогенното замърсяване и значението на екосистемния подход.
“Най-добра земеделска практика в моята ферма” е част от големия Дунавски регионален проект, едно от най-значимите екологични начинания в световен мащаб, което навлиза във втората си фаза. Финансиран от ГЕФ и изпълняван от ПРООН вече пет години, проектът се осъществява на територията на целия Дунавски басейн, като обхваща 13 държави.
Искра УРУМОВА

 


Сходни връзки

В Добрич обявиха началото на екопроект за България, Румъния и Молдова | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.30 секунди