изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:46 EEST
ЦИГАНИ ПРЕБИХА ОСМОКЛАСНИЦИ В БАЛЧИК    
НовиниОсмокласници и един деветокласник от село Сенокос били малтретирани от тумба цигани в Балчик след волейболна среща между две училища. Най-пострадал е 15-годишният Мартин Димитров, който е настанен в Отделението по неврохирургия на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич.

        От меллето потърпевши са и две момчета и едно момиче, както и учителят по физкултура в Сенокос, който е водил волейболистите.

Отборите на ОУ "Г.С.Раковски" - с. Сенокос и на ОУ "Антим І" - гр. Балчик провели мач от общинския кръг по волейбол в Балчик. Публиката в спортната зала била предимно от ученици от ромски произход. Не е имало никаква охрана или полицаи, каза директорът на училището в Сенокос Валентин Мирчев. През цялото време циганите сипели нецензурни реплики и обиди към гостите, които спечелили мача. На път за автобуса децата от Сенокос били нападнати изведнъж от циганите. Мартин бил блъскан с юмруци и ритан, по останалите полетели снежни топки. Едно от момичетата било сритано в корема, други две момчета са със синини по лицето. Децата са много изплашени и психически травмирани, коментира Валентин Мирчев. Неговото училище е редовен участник във всички общински и регионални спортни състезания.

Мартин постъпи за лечение в съзнание, само беше замаян и нямаше точни спомени, казаха за НДТ лекари от Отделението по неврохирургия. Той е бил със сътресение на мозъка, насинен в областта на долната челюст. Направените изследвания не са установили счупване. Става дума за лека черепно-мозъчна травма, обясниха медици. Днес момчето ще бъде изписано. Със случая е запозната лично д-р Жанина Калинкова - изпълнителен директор на болницата.

По неофициална информация са заловени двама от нападателите. От РДВР - Добрич няма никакво съобщение за инцидента в Балчик.

 


Сходни връзки

ЦИГАНИ ПРЕБИХА ОСМОКЛАСНИЦИ В БАЛЧИК | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЦИГАНИ ПРЕБИХА ОСМОКЛАСНИЦИ В БАЛЧИК
Автор: Anonymous да 2006-02-16 @ 13:16 EET
Защо ги търпим тия побойници и убийци независимо от кой етност са ? Нека управриците вземат мерки със затвор или наказателен труд.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди