изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:03 EEST
Откриват горещи телефонни линии за случаи на детска порнография в Интернет    
ОбществоСофия. Откриват се горещи телефонни линии за насърчаване на гражданите да съобщават за случаи на детска порнография или подбуждане към детска проституция чрез Интернет.

Към момента горещи телефони на Министерството на вътрешните работи са открити в столицата и още 17 региона в страната. Това са част от мерките, взети за борба с престъпността срещу деца, описани в писмо от зам.-министъра на вътрешните работи Камен Пенков до председателя на парламентарната комисия по правни въпроси Янаки Стоилов (Коалиция за България). Дейността на българските полицейски служби, свързана със защита на децата от насилствена престъпност в интернет-пространството, е насочена към предотвратяване, разкриване и разследване на разпространението на детска порнография по Интернет. През месец април 2005 г. е приета Стратегия за съвместни действия между МВР, доставчиците на свободно интернет-пространство и носителите на авторски права. Стратегията предвижда да бъде осъществяван 24-часов мониторинг на публикуваното съдържание на български сървъри. Това е част от превенцията срещу разпространението на порнография в Интернет.
МАРИЯ СТАЛЯНОВА

http://focus-news.net/

 


Сходни връзки

Откриват горещи телефонни линии за случаи на детска порнография в Интернет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди