изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:10 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПлевен. На 15 февруари около 20:45 часа при извършване на нощен обход, полицаи от РПУ Гулянци забелязали лек автомобил “ВАЗ”, движещ се с висока скорост и криволичещ по улица в градчето. За проверка на водача и

 автомобила служителите на реда подали светлинен и звуков сигнал и със стоп-палка се опитали да спрат колата. Лекият автомобил не спрял, прелетял покрай полицаите и  продължил към една от махалите в град Гулянци. Със служебния автомобил “Опел Астра” полицаите проследили колата – беглец. Водачът на “Ваз”-а спрял на улица “Московска”. Влязъл в частен дом и отново излязъл с брадва в ръцете. Той се нахвърлил върху полицейския автомобил и нанесъл удари с брадвата по предния капак и предната лява врата на “Опела”, собственост на РДВР. За да го възпрат, полицаите произвели предупредителни изстрели във въздуха. В това време до тях се струпали множество съграждани на нападателя, като двама хванали ръцете на полицаите и им попречили да  изпълнят служебните си задължения. В суматохата мъжът избягал в неизвестна посока. Проверката е установила, че нападателят е Тодор Г. 26- годишен, осъждан,който по- късно е бил заловен. На служебния автомобил са нанесени значителни материални щети. Предстои повторен оглед, работата по случая продължава. Уведомена е Районна прокуратура.
София. Късно вечерта на бул.”Ст.Тошев” двама младежи напръскали със спрей 24-годишна столичанка, отнели и чанта с пари, мобилен телефон, лични вещи и успели да избягат. След подадена жалба в Шесто РПУ криминалистите издириха и заловиха грабителите Р.К. /17 г./ и Н.Б. /15 г./, и двамата от с. Казичене, неизвестни на полицията. Те са задържани за 24 часа в ареста на РПУ, материалите по случая са докладвани в прокуратурата за образуване на предварително производство срещу тях. След навреме получен сигнал в дежурната на Четвърто РПУ за мъж,  който направил опит за грабеж на таксиметров шофьор на ул.”Георги Чешмеджиев”, веднага изпратените патрули успяха да заловят известния на полицията П.И. /26 г./, осъждан, от с. Лесново, който се опитал да отмъкне от шофьора пари и мобилен телефон. С прокурорска санкция П.И. е задържан в ареста за 72 часа.
След подадена жалба в Трето РПУ от столичанка за откраднатия и автомобил “БМВ 520” в ж.к.”Илинден”, криминалистите разкриха и задържаха извършителя на престъплението- регистрирания за различни престъпления К.В. /33 г./, осъждан, който е предаден на дознател. Наложена му е мярка за неотклонение “парична гаранция”. Автокрадец заловиха и служители на ПУ”Сердика”- Второ РПУ. Регистрираният от полицията Д.Т. /27 г./, от с.Хайредин, с измама отнел в кв. Орландовци ”Рено 19”, собственост на столичанин. Срещу Д.Т.е образувано дознание, взета му е същата мярка за неотклонение. Друг измамник бе разкрит от криминалисти на СДВР след подадена жалба от столичанка. Регистрираният за редица измами Д.Г. /47 г./, осъждан, от София обещал на пострадалата да и продаде “изгодно” конфискувани компютри от Столичната митница, прибрал от нея 1400 лв. и потулил следите си. На рецидивиста е наложена постоянна мярка “задържане под стража”. Продължава работата по установяване и на други негови подобни престъпления на територията на столицата.
В “Икономическа полиция”- Четвърто РПУ е получен сигнал за съставени неверни счетоводни документи от фирма, за да се избегне плащането на данъчни задължения. Полицейските служители установиха, че управителят на фирма, румънският гражданин К.М. /27 г./ е изготвил и ползвал счетоводните документи с невярно съдържание, за да “спести” на фирмата задължения в размер на около 564 000 лв. По случая е образувана преписка, материалите са изпратени на прокуратурата.
Вчера след обяд служители на Седмо РПУ заловиха на местопрестъплението трима охранители на фирма “Егида-21” ЕООД  /не е общинската фирма!/, които били на смяна в автокъща в ж.к.”Студентски град”. Неизвестните на полицията гардове Л.П. /24 г./, В.С. /38 г./ и П.Г /30 г./ обвинили 14-годишно момче, ученик в Семинарията, че е счупил осветително тяло на оградата на автокъщата. Тримата му нанесли побой, качили го насила в Фолскваген Голф” и в този момент са заловени от полицаите. Тримата гардове са задържани за 24 часа в ареста на РПУ, срещу тях е образувано бързо полицейско производство.
През изминалото денонощие на територията на столицата са регистрирани от полицията 12 криминални престъпления, а от служители на СДВР и РПУ са разкрити извършителите на 23 криминални деяния. Образувани са и 13 бързи полицейски производства в РПУ за груби нарушения на обществения ред и за шофиране след употреба на алкохол. Тази сутрин, около 5 ч., в дежурната на столичната пожарна е получено съобщение за избухнал пожар в къща на ул. ”Траян Танев” в кв. Суходол. На място са изпратени екипи на РЗПАБ-СДВР, които овладяват пожара в едноетажната постройка. По време на гасенето в къщата е открит трупа на 62-годишната В.Ц. На място е оказана помощ на нейната 59-годишна сестра. Най-вероятната причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. По случилото се работи Шесто РПУ.
Благоевград. Специализирана полицейска операция  с цел ограничаване на проституцията проведоха вчера служители на РПУ – Гоце Делчев. В хода по операцията бяха проверени няколко частни домове в Гоце Делчев, а служителите на местно управление задържаха трима мъже, за които има данни, че са склонявали млади момичета от региона към проституция. Тримата мъже, двама от които известни на органите на реда, са задържани в със заповеди за 24 часа в РПУ - К. Х. / 28 г./, В. В. /22 г./  и А. Б. /26 г. / , и тримата от Гоце Делчев.  По време на операцията са снети обясненията на три млади жени, едната от които е непълнолетна, които признали, че били склонявани да проституират. Сводниците осигурявали клиентите и транспорт и разкарвали с автомобил момичетата в хотели и места за подслон в региона, сочат първоначално събраните данни от полицейските служители. В РПУ – Гоце Делчев е образувано дознание по чл. 155, ал. 5 от НК. Работата по случая продължава.
Сух канабис и оръжие иззеха служители на РПУ – Петрич в хода на проведена специализирана полицейска операция в село Беласица, общ. Петрич. Акцията, проведена вчера, е извършена след събиране и анализиране на информация от служители на РПУ – Петрич и от регионалния граничен сектор в южния град. В селскостопанска постройка до дома на П. Ч. /35 г./ от селото служителите са открили и иззели 1 кг сухи съцветия канабис, разпределени в  найлонови пликове. На тавана на друга къща , собственост на Д.Б. / 62 г./ от същото село са открити 8 кг сухи стръкове канабис и 300 грама съцветия. По случаите са образувани полицейски дознания. В хода на операцията полицейските служители са открили и незаконно притежавано оръжие. В дома на Ж. С. /60 г./  от село Беласица, е открита ловна пушка “ ИЖ 16 ”, която била силно корозирала. Собственикът, предал доброволно оръжието, не е предоставил надлежно разрешително за носене и съхранение на оръжие. По случая е образувано полицейско дознание в РПУ – Петрич.
Стара Загора. Вчера при провеждане на специализирана операция  на РЗ БОП, сектор “Криминална полиция” при РДВР и  РПУ – Стара Загора са задържани  И.Г. /28 г./ и А.С. /33 г./, двамата от Стара Загора.  При  извършения  личен обиск у А.С. са  намерени  около 20 грама  бяло прахообразно  вещество. В апартамент на бул.“Патриарх Евтимий” са  намерени и иззети около 500 грама амфетамини  и  4 кг марихуана. И.Г. и А.С. са задържани за   24 часа. Работата по случая продължава.

 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди