изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-05 @ 10:43 EEST
ПОЛЗВАМЕ ЕЛЕКТРОУРЕДИТЕ СИ СЪС СТАБИЛИЗАТОРИ. ЕНЕРГОТО НАДПИСВА СМЕТКИ    
ОбществоЖалваха се жители на Добрич от непостоянното напрежение на електроенергията в района на Гаази баба

Кога най-после електроразпределителното дружество ще извърши ремонт, така че да имаме постоянно напрежение на тока, попитаха живеещи по продължението на ул. "Ив. Кършовски" - по-точно в района на Гаази баба. "Отдавна всички вили са населени и хората си живеят тук, но ползват уредите си с едновремешните стабилизатори, тъй като иначе те изгарят от постоянните падове в напрежението. Неколкократно сме се обръщали към дружеството, преди около година направихме подписка. "Електроразпределение" извърши ремонт на цялата улица, но не и на продължението в района на Гаази баба. Ние си плащаме тока, а кой ще ни плати изгорелите електроуреди?" - питат хората.
Граждани от района на т.нар. Албенска "Добротица" пък сигнализираха, че ежедневно в рамките на няколко дни им спирало елзахранването от 5.30 до 6.30 часа сутрин и те попитаха - има ли режим на тока.
Потърсихме за коментар зам.-управителя на  добричкия клон на електроразпределителното дружество инж. Катя Прашинкова, която заяви категорично, че няма режим на тока. "Спирането е било  поради възникнала авария и е било отстранявано в рамките на допустимите норми" - добави още К. Прашинкова. По казуса на живеещите в района на Гаази баба инж. Прашинкова заяви: "Нямам информация за такъв проблем, предвид, че отскоро съм ръководител на клона. Редът в такива случаи е следният, нека хората, които имат този проблем, да напишат в свободен вариант жалба, адресирана до мен. На тази база ние ще изпратим техници, които ще извършат необходимите замервания и след преценка, ако е необходимо, ще бъде извършен ремонт."
Пред касите на "Информационно обслужване" граждани се жалваха, че са им завишени сметките за ток за януари. Жителка на града Г.Д. заяви: "Всеки месец плащам ток в рамките на 20-ина лв., а изведнъж за януари сметката ми бе 118 лв. На касата ми отказаха да ми дадат информация за това колко киловата имам. Трябва първо да платя, а после като си взема бележката да си гледам киловатите, ми казаха на касата. Без да знам показанията пък, не мога да подам жалба в Енергото" - разказа за НДТ Г.Д. и попита защо Енергото надписва сметките?". Потърсихме инж. Прашинкова, която заяви, че няма увеличение на сметките. Добави още, че цените не са променяни и разликите идват единствено от студеното време. След дълги ходения по мъките електроразпределителното дружество е признало разход на Г.Д. за януари в размер на 28.35 лв.
 


Сходни връзки

ПОЛЗВАМЕ ЕЛЕКТРОУРЕДИТЕ СИ СЪС СТАБИЛИЗАТОРИ. ЕНЕРГОТО НАДПИСВА СМЕТКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди