изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:27 EEST
ЗАПОЧВАТ ДНИТЕ НА РУСКАТА КУЛТУРА В ДОБРИЧ    
КултураСъставите "Добрич" и "Калинушка" ще изнесат концерт днес. Изложба "Руски класици" представя библиотеката

С концерт тази вечер в зала "Добрич" се поставя началото на Дните на руската култура в нашия град, които ще продължат до 10 март. В концерта ще участват съставът за градски фолклор "Добрич" с ръководител Валентин Славов при НЧ "Йордан Йовков" и съставът за автентичен руски фолклор "Калинушка" от село Казашко с художествен ръководител Гергана Иванова и музикален ръководител Стоян Гамалов.
Проявите в рамките на Дните на руската култура в Добрич се организират от общината и движение "Русофили", под патронажа на Анатолий Шелкунов - генерален консул на Русия във Варна. Днес започват прожекциите от панорамата на руския филм, организирана от младежкия дом, кино "Глобус" и движение "Русофили". Ще бъдат прожектирани филмите "Иван Василиевич сменя професията си", "Бялото слънце на пустинята", "Диамантената ръка" и др. Също днес във фоайето на библиотека "Дора Габе" ще бъде организиран щанд за продажба на руска литература. Там ще се открие и изложба на библиотечни материали на тема "Руски класици".
В дните до 10 март са предвидени още фестивал "Руската душа", фотоизложба, класически концерт на добричкия камерен оркестър, бизнес-форум "Как да правим бизнес с Руската федерация" и др.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВАТ ДНИТЕ НА РУСКАТА КУЛТУРА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди