изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:54 EEST
ОБЛАСТЕН, КМЕТ И КРЕДИТОР ОБСЪЖДАХА ДЪЛГА НА "ВиК"    
НовиниВчера в областната администрация бе проведена среща между областния управител Динчер Хаджиев, кмета на града Детелина Николова, председетеля на УС на Е.он - Варна Райнхард Ашендорф и инж. Катя Прашинкова - управляваща добричкия клон на енерго-дружеството.

Тема на разговора са били възможните варианти за погасяване на задълженията на "ВиК" - Добрич, както и подпомагането му от местната и изпълнителната власт за инвестиционно развитие, информираха от пресслужбата на областна администрация. По време на разговорите е станало ясно, че принципалът на водното дружество - министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, е запознат с проблема за задълженията на дружеството и правителството търси варианти за погасяване на задълженията му към "Е.он - България". В момента "ВиК" - Добрич, е изряден платец на консумираната еленергия и на 100 % извършва текущите си плащания. Райнхард Ашендорф е заявил, че дългът от 10 млн. лв., натрупан от 2003 г., не намалява поради лихвите, които водното дружество трупа към енергодоставчика.
Областният управител е обещал пълна подкрепа и съдействие за поредна работна среща през следващата седмица със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михайлевски, като на нея в министерството ще бъдат обсъдени варианти за кредит, погасителен план или дълг срещу собственост, за да бъде обслужено задължението към "Електроразпределение". Кметът Детелина Николова е заявила по време на срещата, че ще търси възможности, заедно с ОбС, да се даде шанс на водното дружество за инвестиции по програма ИСПА. Д. Николова е заявила още, че към некоректните консуматори на вода, обитаващи общински имоти, ще се предприемат различни мерки за издължаване на сумите.  Според нея, имената на некоректните платци на потребена вода в общински имоти трябва да бъдат огласявани в медиите.
 


Сходни връзки

ОБЛАСТЕН, КМЕТ И КРЕДИТОР ОБСЪЖДАХА ДЪЛГА НА "ВиК" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.02 секунди