изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-08 @ 09:52 EEST
ОБЩЕСТВЕНАТА ТРАПЕЗАРИЯ В БАЛЧИК РАЗШИРЯВА ДЕЙНОСТТА СИ ПО СЕЛАТА    
Общество

Боряна БОЖИДАРОВА: Обществената трапезария в Балчик ще разшири дейността си и в селата, съобщи кметът на общината Красимир Михайлов. Засега безплатно един път на ден се хранят 30 социално слаби граждани от Балчик в продължение на два месеца, със стойност на обяда 1,50 лв.



 

 Идеята е да се обхванат повече хора, като се предложи ежедневно по един топъл хляб на жители по селата, в затруднено финансово положение. В момента се изготвят списъци от кметовете по населени места. За разширението на трапезарията ще бъде направена корекция в социалната програма на общината, която предстои да се одобри от общинския съвет.

Обществената трапезария започна да работи в края на миналата година в Балчик. Засега няма подходяща за целта сграда и хората се хранят в определени заведения в града. В момента безплатно се хранят хората, одобрени за периода от 1 февруари до 31 март. От средата на месец март ще започнат да се набират молби за следващите два месеца.

Припомням, че от трапезарията могат да се възползват самотни  възрастни хора над пенсионна възраст и социално слаби жители на общината, които не трябва да имат доход на член от семейството над 55 лв., да са регистрирани в Бюрото по труда като трайно безработни, както и да не получават социални помощи.

 


Сходни връзки

ОБЩЕСТВЕНАТА ТРАПЕЗАРИЯ В БАЛЧИК РАЗШИРЯВА ДЕЙНОСТТА СИ ПО СЕЛАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди