изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:46 EEST
Подпаленият фес във Варна не е етническо напрежение, а е политическо противопоставяне, според Божидар Димитров    
ПолитикаСофия. “Определено смятам, че етническо противопоставяне в страната няма, хората си живеят доста добре заедно - и българи, и турци, и цигани са на едно равнище в смесените райони. Тези истории с етническото напрежение се подклаждат от политиците, които търсят място за изява. Подпаленият фес във Варна не е етническо напрежение, това е политическо противопоставяне”, заяви в предаването на БТВ “Тази сутрин” Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей.


“След 16 години участие във властта, натрупал богатства от приватизация, без да подобри състоянието на народа, политическият елит е паднал много в очите на хората, неговият рейтинг е много нисък и обществото се чуди с какво да го смени. Затова и рейтингът на “Атака” расте, въпреки многото гафове, които направиха”, подчерта Димитров. Според него кметът Бойко Борисов е бил прав, че единствено “Атака” имат право да критикуват, тъй като не се управлявали до момента. Божидар Димитров подчерта, че партия или политическо сдружение на кмета Бойко Борисов би имало, ако той иска да продължи кариерата си в общината, тъй като кметът няма общински съветници, има подкрепа, но не достатъчна.
“Кметовете наистина са изправени пред решаването на много проблеми, а правомощията им са ограничени от общинския съвет”, посочи директорът на НИМ.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Подпаленият фес във Варна не е етническо напрежение, а е политическо противопоставяне, според Божидар Димитров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди