изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:50 EEST
Порно сайт осъди Google    
НовиниОнлайн гигантът Google е нарушил авторски права чрез публикуването на умалени изображения от други сайтове в своята страници с резултати от търсене, постанови американски съд.


Решението на окръжния съдия Хауърд Матц в Лос Анджелис, е по дело, заведено през 2004 г. от порно сайта Perfect 10, който обвини Google в нарушаване на авторските права, защото услугата за търсене на картинки показва снимки, които принадлежат на Perfect 10, а също и препратки към сайтове, където тези фотографии се разпространяват.

Основателят на порно сайта Норм Зейда каза, че още през 2001 г. разбрал, че търсачката разпространява текстови линкове към сайтове, съдържащи изображения, свалени от Perfect 10. Той писал до търсачката да се прекрати разпространението на тези линкове, но без резултат. През 2004 г. Google стартира и услуга за търсене на изображения, като започна да показва самите снимки, които са обект на авторски права.

Съдията постанови, че тъй като Google получава пари от реклама чрез предлагане на функции за търсене, има по-нисък праг за използване на чужди изображения. Много от приходите на компанията идват от търсения на ключови думи, които свързват рекламодателите с определени критерии за търсене.

Решението на съдията е 47 страници и съдържа предварително предписание, която пречи на Google да използва умалени изображения. Съдът обаче намери, че търсачката не е нарушила авторските права на Perfect 10 чрез публикуването на линкове към изображения, за които не е искала разрешение. От Google изразиха надежда, че предварителното съдебно предписание ще се отнася само за изображения на Perfect 10.

През март миналата година агенция France-Presse също осъди Google за нарушаване на авторските права, защото показва нейните новини и снимки без разрешение. (22.02.2006)

http://news.idg.bg

 


Сходни връзки

Порно сайт осъди Google | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди