изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:58 EEST
Борис Ячев: Подписки на етническите малцинства са по-опасни за членството ни в ЕС от организираната престъпност    
ПолитикаБлагоевград. Подписката за признаване на турско малцинство в България и за по-големи права и свободи с такива медийни размери и така поднесена, много по-сериозно би могла да навреди на България при присъединяването и към ЕС, отколкото, да речем, убийствата на босове и организираната престъпност, заяви в ефира на радио "Фокус" – Пирин депутатът от БНС Борис Ячев.

За тази акция се говореше отдавна и явно се изчакваше удобен момент, за да бъде осъществена, допълни Ячев. Той подчерта, че в момента България е изключително уязвима относно претенциите на всякакви малцинства предвид присъединяването ни към Евросъюза. “По-опасно е, защото традиционно демократична Европа гледа с добро око, позитивно върху всякакви малцинствени претенции и даване на едни по-широки права и свободи, което видяхме до какво доведе в последните няколко месеца във Франция, Белгия и Германия”, каза Ячев.
Нормално е много внимателно да се следи реакцията на ДПС, допълни депутатът от БНС. “Безспорно, подобна акция, организирана по този начин, хвърля петно върху имиджа на ДПС като етнически балансьор и етнически катализатор. Мисля, че това е нещо, което излезе извън техния контрол”, заяви Ячев. Той подчерта, че в чисто човешки план едно подобно подклаждане е опасно дотолкова, доколкото може да доведе до серия подобни акции. “Аз очаквам в следващите няколко месеца ромски организации да започнат подписка за подобни претенции и искания", каза Ячев и допълни: “В конституцията е написано “България е еднонационална държава с официален език български” и никакви промени в тази насока не са приемливи”.
Таня ИЛИЕВА
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Борис Ячев: Подписки на етническите малцинства са по-опасни за членството ни в ЕС от организираната престъпност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди