изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:22 EEST
“Адевърул”: Властите в Букурещ не потвърдиха, но и не отрекоха арестуването на Ратко Младич в Румъния    
По света Букурещ. Информацията за арестуването в Румъния на обвинения във военни престъпления генерал Ратко Младич не бе потвърдена от нито един официален представител в Букурещ, но в същото време тя не бе и отречена, пише днес вестник “Адевърул”.

Според появили се в сряда вечер твърдения, сръбският генерал е бил арестуван при съвместна операция на румънските и британските специални служби в района на Железни врата на река Дунав. Евентуална акция на британските специални части САС е могла да се проведе в Румъния съвместно с румънските части Делта, каза пред вестника Каталин Харнаджа, бивш началник на Службата за вътрешно разузнаване. За подобна операция е било необходимо одобрението на румънския президент Траян Бъсеску.
Според неназовани източници от специалните служби името на Румъния е било замесено в скандала, след като се появила информация, че Младич се укрива близо до Дунав, но на сръбския бряг на реката. “От тук тръгна целият медиен цирк”, посочил цитираният източник. Според други твърдения операцията по залавянето на Младич е близо до своя край и в нея участват специални служби от няколко държави, както и Интерпол, посочва изданието.

Агенция "Фокус" припомня:

На 22 февруари директорът на Международния институт за сигурност на Сърбия и Черна гора Орхан Драгаш каза, че генерал Ратко Младич е бил арестуван предния ден в Румъния от командоси от британските специални части SAS по време на съвместно учение на британските и румънските сили за сигурност. Драгаш посочи, че Трибуналът в Хага е отрекъл информацията за ареста на Младич, тъй като Младич все още не е предаден на Хага.
Според Драгаш сръбският премиер Воислав Кощуница като много мъдър политик не е искал Ратко Младич да бъде арестуван от сръбската полиция. “Същевременно Ратко Младич не е искал да се предаде и според моята информация като компромисно решение Ратко Младич е арестуван oт британския SAS в Румъния вчера в ранните сутрешни часове, когато и бе разпространена информацията”, каза Драгаш.
Според него Воислав Кощуница тези дни очаква главният прокурор на Трибунала в Хага Карла дел Понте, която ще донесе писмени гаранции, че когато бъде предаден Младич, Трибуналът няма да обвинява Сърбия за Радован Караджич.

 


Сходни връзки

“Адевърул”: Властите в Букурещ не потвърдиха, но и не отрекоха арестуването на Ратко Младич в Румъния | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди