изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:10 EEST
Волен Сидеров: Ние задаваме въпроса как точно президентът Първанов смята да се справи с “Атака”    
Политика София. Изявлението на президента Георги Първанов за партия “Атака” в интервю пред вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" нарушава конституционните принципи от страна на държавния глава и говори за нарушаване на принципите на демокрацията. Това заяви пред Агенция "Фокус" лидерът на “Атака” Волен Сидеров.


Ние задаваме въпроса как точно президентът Първанов смята да се справи с “Атака”, попита той.
Повод за това изявление, което е било отправено днес и в парламента, е журналистическият въпрос: “Според данните от социологическите проучвания политическото движение “Атака”, което успя да излъчи свое представителство в Народното събрание, се е превърнало във втората политическа сила в страната. Ще бъде ли членството на България забавено от сграбчилия страната вирус на национализма?” и съответно отговорът на президента:
“Във всички европейски страни, дори и в старите страни-членки на ЕС е имало определени периоди от време, през които са съществували предпоставки за влизане на националистически формации в парламента. Европа може да ни се довери, че ще се справим с този феномен. Българското общество е изграждало в продължение на столетия култура, основаваща се на етническа и религиозна търпимост, за което има много примери” – това казва Първанов пред "Франкфуртер алгемайне цайтунг".
“Как може въобще един държавен глава, президент, да се справи с една парламентарно представена политическа сила? Според нас начините са преврат или настаняване на военна хунта. Другият начин е физическо отстраняване”, заяви от своя страна Сидеров.
“Въобще подканваме цялата общественост и медиите да задават този въпрос на президента, той е длъжен да отговори какво означава да се справя с една политическа партия, парламентарно представена”, заяви лидерът на “Атака”.

Пълния текст на интервюто с президента Георги Първанов четете в рубриката “Анализ на деня” - http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Волен Сидеров: Ние задаваме въпроса как точно президентът Първанов смята да се справи с “Атака” | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Волен Сидеров: Ние задаваме въпроса как точно президентът Първанов смята да се справи с “Атака”
Автор: Anonymous да 2006-02-24 @ 16:23 EET
Преди всичко ние сме българи. Нека запазим етническия мир, но не с цената на мълчание, но нека ние българите отстояваме България. Тя е всичко за нас, за децата ни.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.19 секунди