изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:25 EEST
БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА РУСКИ ДИПЛОМАТИ    
Култура

Фотоизложба "Светът през погледа на дипломат" бе открита на 25 февруари от 10 часа в младежкия дом. Гост на откриването бе Генералният консул на Русия във Варна Анатолий Шелкунов. Изложбата е в рамките на Дните на руската култура в Добрич и е подготвена от екипа на Гералното консулство във Варна.



 Експозицията се състои от повече от 50 цветни фотоса, разнообразни по характер и жанр, направени през различни години в България, Гърция, Чехия, Естония и други страни от Централна и Източна Европа. Фотосите отразяват ярки моменти от пребиваването на авторите в тези страни. Централна тема във фотоизложбата са красотата и забележителностите на България, видяни през "погледа на дипломата". Авторите определят снимките "Златното съкровище на България", "Есенна Янтра", "Отражение" като едни от най-ярките творби на фотоизложбата. Тя е замислена като постоянно действаща, преносима, с постоянно обновяващо се съдържание. Последните фотографии са направени по време на маскарадния фестивал в град Ямбол на 18 февруари. С представянето си в Добрич  фотоизложбата за първи път напуска стените на руското Генерално консулство във Варна. Сред нейните автори се провежда конкурс за най-добра творба, която ще бъде избрана от посетителите. За тази цел, за желаещите да споделят мнението си е на разположение книга за отзиви.
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА РУСКИ ДИПЛОМАТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди