изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:27 EEST
УБИЕЦЪТ НА ДИМИТРИЧКА ОБЖАЛВА ДОЖИВОТНАТА СИ ПРИСЪДА    
Ред и сигурност

Варненският апелативен съд гледа въззивното наказателно дело, образувано по жалба на Тодор Русев, на когото с присъда на Окръжен съд - Добрич бе наложено наказание "доживотен затвор". В едномесечен срок магистратите от морската ни столица ще се произнесат по искането на добричлията.



Припомняме ви, че Русев е признат за виновен - за това, че на 27 май 2003 г. в гр. Добрич, по особено мъчителен начин и с особена жестокост, е умъртвил Димитричка Станчева. Подсъдимият е бил признат за виновен и в това, че на същата дата е направил опит да умъртви Живко Колчев, като деянието е останало недовършено по причини, независещи от дееца. С присъдата, постановена от Окръжен съд – Добрич, Русев е бил признат за виновен и в това, че на същата дата е извършил хулигански действия и е оказал съпротива на полицаи от РДВР- Добрич, както и за това, че противозаконно е унищожил панорамен прозорец на интернет-кафе “Мания” и едно от стъклата на патрулния автомобил, пристигнал на местопрестъплението.

Според доказателствата, събрани пред първата съдебна инстанция, Русев страда от епилепсия и по свое желание е преустановил провежданата терапия. Вследствие на заболяването е настъпила промяна на личността, която води до агресивност. На 27 май 2003 г. подсъдимият нападнал с нож жената, малко преди 6 ч. сутринта, докато двамата със съпруга й отивали на работа. Съпругът се опитал да помогне на пострадалата, но безуспешно. Свидетел на нападението станал служител на намиращото се наблизо интернет-кафе, който се върнал в заведението, натиснал паник-бутона и отново излязъл на улицата, за да помогне. С ножа Русев подгонил съпруга на пострадалата жена и служителя на заведението, които се опитали да се скрият в кафенето, но подсъдимият ги последвал. Двамата успели да излязат и да затворят входната врата от външната страна, за да задържат подсъдимия вътре в помещението. Мъжете започнали да затискат вратата. Тогава Русев взел един от столовете и го запратил по стъклото на вратата. Излязъл от заведението и подгонил друг случаен минувач (Живко Колчев), повалил го на земята и се опитал да му нанесе удари с ножа. Тогава се намесил служителят на кафенето, който успял да отнеме оръжието от Русев. В този момент пристигнал екип на  РДВР-Добрич. Подсъдимият замерил с камък патрулната кола и счупил панорамното стъкло. Когато полицаите слезли от колата, Русев отново хвърлил камък, този път по униформените служители.

Делото се насрочва за разглеждане пред въззивната инстанция за втори път, след като с решение на Варненския апелативен съд от 28 септември 2004 г. е било върнато за ново разглеждане от друг състав на първоинстанционния съд. Следва нова присъда на Окръжен съд – Добрич от 17 октомври 2005 г., с която на Русев е било наложено наказание “доживотен затвор”. Русев е осъден да заплати на съпруга на убитата и на двете й дъщери общо 54 хиляди лева, като сумата представлява обезщетение за причинените с деянието, неимуществени вреди. Русев е осъден да заплати и обезщетение от 4000 лева на Живко Колчев. НДТ

 

 


Сходни връзки

УБИЕЦЪТ НА ДИМИТРИЧКА ОБЖАЛВА ДОЖИВОТНАТА СИ ПРИСЪДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди