изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:26 EEST
СТАРТИРА ДЪРЖАВНИЯТ ШАМПИОНАТ ПО ШАХМАТ    
Спорт

При мъжете на финала Добрич ще бъде представен от Момчил Николов, а при жените - от Пламена Андреева



От 28-и февруари до 10-и март в Свиленград ще се проведат 70-ото държавно индивидуално първенство по шахмат за мъже и 55-ото първенство за жени. При мъжете на финала Добрич ще бъде представен от Момчил Николов, а при жените - от Пламена Андреева

Резултати, класиране и партии ще бъдат своевременно представяни на специалния сайт, съобщиха вчера домакините. За първи път в историята на първенствата партиите ще бъдат излъчвани на живо - всеки ден от 14,00 ч., с изключение на 5-и и 7-и март, когато ще се играят 2 кръга - от 08,30 ч. и 15,30 ч.

Техническата конференция на мъжете ще бъде днес от 12 ч., а на жените от 19,30 ч. в хотел "Свилена". При мъжете право да участват добиха Юлиян Радулски, Николай Нинов, Владимир Петков, Евгени Янев, Деян Божков, Милен Василев, Владимир Димитров, Момчил Николов, Калин Каракехайов, Валентин Йотов, Красимир Русев, Григор Григоров, Валентин Панбукчиян и Тодор Галунов.

Шампионатът е валиден за международен и български рейтинг и има квалификационно значение. Нормата за международен гросмайстор е 9.5 точки от 13 партии (+6), а за международен майстор – 7.0 точки от 13 партии (+1). Класиралите се на първо, второ и трето място получават съответно златен, сребърен и бронзов медал.

Победителят получава купа на шампион на България и право да участва в Европейското индивидуално първенство през 2006 г. в Кушадасъ (Турция). Заелите първите седем позиции ще си поделят наградния фонд, а класиралите се от 8 до 14 място получават по 40 лв. на спечелена точка.


 


Сходни връзки

СТАРТИРА ДЪРЖАВНИЯТ ШАМПИОНАТ ПО ШАХМАТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.55 секунди