изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:20 EEST
ОБЩИНАТА В БАЛЧИК ЗАПОЧВА ПРОДАЖБА НА АТРАКТИВНИ ИМОТИ    
Новини

Боряна БОЖИДАРОВА: 66 общински имота ще бъдат обявени за продажба според план-програмата за разпореждане с общински имоти за 2006 година, която общинският съвет одобри на последното си редовно заседание във вторник.



 Една част от тях са останали непродадени от предходни години. Имотите са предимно парцели за жилищно строителство. 33 от имотите са в Балчик, като 20 от тях са обособени в границата на бившата геоложка база в ж.к. “Балик”. Ще се предложи за закупуване незастроен терен по атрактивната улица “Приморска” зад хотел-ресторант “Лотос”. И тази година ще се обявят за продажба два имота, които се намират зад сградата на бившия ресторант “Балик”, както и на ул. “Ал. Стамболийски” жилищна сграда с двор. Ще се продава още бившият юрганджийск цех. За продан ще се обявят и парцели в стопанския двор, в кв. “Левски” и на ул. “Стара планина” – промишлена зона, както и в близост до разкопките. Във вилните зони ще бъдат предложени осем места за закупуване – три във вилна зона “Сборно място” и пет в “Изгрев”.

В Кранево ще се продават два незастроени урегулирани поземлени имоти, и двата от по близо 1500 квадрата. В село Соколово също са предвидени продажби – общо 11 парцела. В съседното село Сенокос общинската администрация предлага за закупуване четири незастроени дворни места, а в село Гурково – общо пет. В село Дъбрава предстои да се обяви за продажба бившата детска градина с дворното място към нея. В Оброчище се предвижда да се предложат за закупуване два масива с нискостеблена гора - десета категория, в местността “Фитята”.

Още в края на миналата година много граждани проявиха интерес към местата, отредени за жилищно строителство в бившата геоложка база. Други имат желание да инвестират в изграждането на сгради с търговска цел.

Очакваните приходи от продажбата на имотите все още не са ясни. Преди обявяването им за закупуване, всеки един от имотите ще се одобрява от общинския съвет със съответната начална цена.

 

 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА В БАЛЧИК ЗАПОЧВА ПРОДАЖБА НА АТРАКТИВНИ ИМОТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди