изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:55 EEST
НАРЕДБА ЗА КОНКУРСИ И ТЪРГОВЕ СКАРА СЪВЕТ И КМЕТ    
НовиниОбС - Добрич иззе пълномощията на изпълнителната власт в лицето на кмета и администрацията

Вчера се проведе редовно заседание на Общински съвет - Добрич, което може би за първи път в историята на този съвет успя да приключи работа в разумни граници - т.е. до 13 часа, при дневен ред от 15 точки. Съветниците дадоха съгласие за кандидатстване по проект за рехабилитация  и възстановяване на щетите, нанесени от наводненията през миналата година. Вносителят - кметът Д. Николова, обясни от трибуната, че единствено обслужващ път в Гаази баба и ул. "Ген. Попов" отговарят на всички компоненти, които се изискват за кандидатстване. Община Добрич е в списъка на допустимите общини с регистрирани бедствени събития вследствие на обилните дъждове през сезоните пролет-лято на миналата година. Общият брой на общините, пострадали от наводненията през 2005 г., е 187. Единодушно се прие предложението да бъде увеличен купонът за детска млечна кухня от 0.59 лв. на 0.90 лв., като мотивът е, че по този начин ще се осигурят средства за разнообразяване на менюто на децата и ще се повиши качеството на услугата. В същата докладна, касаеща промените в наредбата за местните такси и цени на услуги, парламентаристи одобриха още промяна в таксата за детски ясли и градини, домове за социални грижи и други - за трето дете да се плащат 50 % от таксата, ако другите две деца са ученици. Прие се също актуализацията на наемните цени в съответствие с отчетения индекс на инфлация от Националния статистически институт в размер на 1.05 коефициент, с който ще се актуализират цените. По предложение на арх. Емилия Добрева отчетът за извършената концесионна дейност бе приет с допълнение - на следващо заседание да се представи такъв отчет за периода от 1998 г. досега.
ОбС даде съгласието си също община Добрич да участва в учредяването на сдружение "Управление на отпадъците - Регион Добрич", което е необходимо по повод кандидатстването на общините от региона по програма ИСПА за изграждане на депо за твърди битови отпадъци.
Съветниците промениха Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. След решението им всъщност вече ОбС ще определя придобиването, управлението и разпореждането с общинско имущество. Докладната е била внесена в ранните часове на деня, като в залата имаше признания, че тя не е четена от всички, нито пък е гледана в комисии. Самата докладна бе внесена от Пламен Припърженски, продиктувана от провелия се неотдавна конкурс за продажба на общински терен. Според Герман Германов, който замести вносителя, по досегашната наредба не е имало възможност за санкции от страна на ОбС, а всъщност той се водел принципал на собствеността. От трибуната кметът Д. Николова поясни, че по този начин се връзват ръцете на изпълнителната власт, като се удължават сроковете, в които могат да се предоставят услуги на гражданите и бизнеса. Д. Николова припомни още, че законът търси сметка при нарушения не от ОбС, а от кмета.
 


Сходни връзки

НАРЕДБА ЗА КОНКУРСИ И ТЪРГОВЕ СКАРА СЪВЕТ И КМЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди