изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:51 EEST
ОБСЪДИХА СЪЗДАВАНЕТО НА АЛИАНС НА ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ    
ОбществоОбластният управител на Добрич Динчер Хаджиев в началото на тази седмица е бил на работно заседание в Шумен, на което е обсъдена идеята за създаване на сдружение с нестопанска цел "Алианс на областните управители от Североизточния район на планиране".

По време на срещата е обсъден проект за устав на сдружението и са разгледани част от приоритетите на "Регионалната иновационна стратегия на Североизточния район за планиране", съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Областните управители на Варна, Добрич, Разград, Силистра, Търговище и Шумен са се обединили около няколко основни задачи. Това са изграждане на интегрирана иновационна система в Североизточния икономически район за планиране /СИРП/ чрез подпомагането на бизнес, наука и европейски практики, популяризиране на държавната политика за икономическо и социално развитие на СИРП, както и улесняване на достъпа до наличната информация за всички регионални структури. Част от задачите на сдружението ще бъдат свързани с усвояването на средствата от структурите на кохезионния фонд на ЕС и развитие на международното сътрудничество. Областните управители са решили да наложат СИРП в европейската мрежа на иновационните региони и да повишат чуждестранния инвеститорски интерес. Те решават стратегически и текущи въпроси в обществена полза, свързани с наложителното утвърждаване на регионите и интегрирането на България в Европейския съюз.
 


Сходни връзки

ОБСЪДИХА СЪЗДАВАНЕТО НА АЛИАНС НА ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди