изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:53 EEST
МВнР потвърждава своята принципна, неизменна и ясна позиция към “Един Китай”    
Китай София. Българското Министерство на външните работи (МВнР) излезе със становище по повод решението на тайванския “президент” да разпусне Съвета за национално обединение и да отмени “ръководните принципи за обединение” с Китайската Народна Република.

Министерството на външните работи на Република България потвърждава своята принципна, неизменна и ясна позиция към “Един Китай”, от който Тайван е неделима част, а правителството на Китайската Народна република е единство законното правителство на китайския народ.
България изразява сериозна загриженост от решението на тайванския “президент” Чън Шуйбиен да прекрати дейността на Съвета за национално обединение и да отмени “Ръководните принципи за обединение” с КНР, изготвени преди 15 години.
Този акт представлява едностранно действие, което не допринася за мира, стабилността и сигурността в района на Тайванския пролив.
Република България се придържа към неведнъж декларирания принцип за мирно обединение на Китай с Тайван по формулата “една държава – две системи”, което трябва да стане само чрез диалог и преговори.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

МВнР потвърждава своята принципна, неизменна и ясна позиция към “Един Китай” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди