изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:39 EEST
Окръжна прокуратура-Шумен се самосeзира по повод последните скандални изявления на Адем Кенан    
НовиниШумен. Окръжната прокуратура в Шумен се е самосезирала по повод последните изявления на Адем Кенан, потвърди окръжният прокурор на Шумен Павел Иванов.

На въпрос на репортер на радио “Фокус” - Варна предстои ли проверка по случая, прокурорът отговори: “Когато имаме резултати, ще ги огласим”. Според служители от спецслужбите в Североизточна България, на чиято територия Кенан и негови приближени събират подписка за обособяване на турско национално малцинство, повод за започване на проверка са последните обидни квалификации по адрес на българите – "мулета и катъри" в последния брой на в. “168 часа”. Основание за проверката, която трябва да бъде възложена от прокуратурата, е и призивът на лидера на нерегистрираната Турска демократическа партия за промени в Конституцията и непризнаване на българската идентичност. По думите на наши източници от спецслужбите има осъществен състав на престъпление по глава първа от особената част на НК – престъпления против републиката и подстрекаване към екстремистки действия. Предмет на проверката ще бъде и призивът на Кенан за създаване на федерация от етнически общности. В името й не трябвало да присъства думата “българи”.
На този етап Окръжна прокуратура – Разград не се е самосезирала по повод изявленията на Кенан. ”Няма достатъчно основание”, каза за радио “Фокус” прокурор Милена Пенчикова, говорител на прокуратурата.
Галина МИНЕВА
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Окръжна прокуратура-Шумен се самосeзира по повод последните скандални изявления на Адем Кенан | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди