изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:43 EEST
В Добрич стартира мащабен проект за подобряване на инфраструктурата в бизнес-зона ”Север"    
НовиниДобрич. Проектът на община Добрич за подобряване на инфраструктурата в бизнес-зона”Север”, финансиран по Програма ФАР стартира на 1 януари тази година, съобщиха от пресцентъра на общината. Неговата обща стойност е 471 842 евро, от които 299 300 евро се осигуряват от Европейския съюз, а останалите 172 542 от общинския бюджет.

Целта на проекта е създаване на условия за подобряване на бизнес средата и повишаване на конкурентоспособността на местния бизнес чрез подкрепа на инвестиции в общинската бизнес-свързваща инфраструктура. Проектните дейности предвиждат частична модернизация на индустриална зона “север” по улица “Ангел Стоянов” и трябва да приключат до месец януари 2007 година. Срокът за тяхното изпълнение е 14 месеца. Ще бъде направена подмяна на цялостен водопровод, ще се изгради канализация, асфалтиране на улицата, полагане на тротоари, монтиране на улично осветление от двете страни на платното. Изборът на участъка за модернизация е мотивиран и от високата концентрация на икономически активните фирми в бизнес–зоната. Заснет е и трафика на движението на входните и изходни точки в зоната.
Проектът е подкрепен от основните фирми доставчици на технически услуги за местния бизнес, с ясно изразен интерес към инвестиране в модернизацията на техническата инфраструктура, която те поддържат. Той е придружен с изследване на нуждите на бизнеса, направено от общински експерти. Анкетирани са 54 фирми, разположени по улица ”Ангел Стоянов”. Обхванати са фирми от леката, хранително–вкусовата промишленост, търговски компании, предприятия за производство на торове, на щори и др.
Проектът ще се изпълнява в партньорство с община Добричка. Между двете общини е подписано споразумение, чрез което се декларира, че чрез тясно сътрудничество и взаимопомощ ще се продължи развиването на обща политика за по – добро благополучие на местните общности и качество на живот на техните граждани. Очакваните резултати чрез подобряване на инфраструктурата в бизнес– зона “Север” са създаване на благоприятни условия за съществуващия бизнес, за инвеститорите, както и за доставчиците, клиентите и дистрибуторите от съседните общини, които активно участват в производството и предлагането на стоки за местния пазар.
Агенция "Фокус"
 


Сходни връзки

В Добрич стартира мащабен проект за подобряване на инфраструктурата в бизнес-зона ”Север" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди