изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:24 EEST
“Атака” обяви курс към предсрочни избори    
Новини

Курс към предсрочни парламентарни избори обяви лидерът на “Атака” Волен Сидеров по време на митинга на партията по случай националния празник 3 март.



Според организаторите от “Атака” на силно охранявания митинг, започнал малко преди 16 ч., са присъствали 50 000 души. Според полицията те не са били повече от 8 000.

Започваме поход към властта, това не е държавно управление, а подигравка с българския народ, каза Сидеров в словото си, озвучавано драматично от музиката от “Междузвездни войни”.

Поради притесненията от провокации и стълкновения на мероприятието дойдоха лично заместник-министърът на вътрешните работи Камен Пенков и директорът СДВР ген. Румен Стоянов.

В началото на митинга полицията обяви, че няма оплаквания, освен от един клошар, който се е качил на дърво и развява националния флаг. Полицията обеща да го задържи веднага след като той слезе от дървото.

България все още е под турско робство, каза Волен Сидеров. С вдигнати ръце към националистите той ги призова да освиркат президента Георги Първанов, премиера Сергей Станишев и правителството.

Освен викове за тяхната оставка, на площад “Ал. Невски” в столицата звучаха и хвалебствени лозунги за Волен Сидеров, който е наричан   “преродения Васил Левски”.

Група симпатизанти от софийската “Атака” развяваяха надуваема кукла с фес и плакат “Долу ДПС”.

"Походът към властта няма да е лек, той изисква усилия от всички нас. Благодаря ви, вие сте страхотни, в момента показвате какво иска българският народ. Но това ще трябва да се повтаря докато ги притиснем така, че да паднат от власт", каза Сидеров.

Той призова симпатизантите си да са готови и ако трябва всяка седмица да натискат властта, за да приеме техните искания, които били исканията на българския народ.

"Застреляха един гангстерски бос, който тъпчеше партийните каси на управляващите при Симеон и Доган, сега ще си назначат нов гангстерски бос, който да им управлява парите", обяви лидерът на “Атака” по повод убийството на Иван Тодоров - Доктора.

“Знам къде са парите и на Иван Костов и на Сакскобургготски и на Доган. И ще направим възможното да върнем заграбеното”, заяви Сидеров пред ликуващото множество.

"Който иска да забрани “Атака”, иска да забрани българския народ. Не могат да забранят българския народ, българския дух, който ни води в битката за България", каза Сидеров в близо 40-минутна реч.

Преди това националистите проведоха шествие от НДК по бул. “Витоша” до пл. “Ал. Невски”. Шествието спря на площада между президентството и Министерския съвет, където се присъединиха още привърженици на “Атака”. Множеството издигна лозунги "Мафия", "Избори", "Долу ДПС", "Долу БСП".

Националистките освен това крещяха: "Докторът си отиде, ред е на Доган".

Шествието, в което се включиха докарани с автобуси националисти от различни краища на страната и симпатизанти от Босилеград, бе охранявано от над 150 полицаи.

В словото си на площад “Ал. Невски” Сидеров каза, че преди ден партията му е внесла в деловодството на парламента законопроект за национализация на всички приватизирани предприятия от 1992 година насам”.

"Ние казваме, че не е нормално да ограбваш България 15 години и да няма наказани. Това не е нормално и ние ще го поправим. Това е закон за национализация на всички собствености, които бяха криминално приватизирани след 1992 година. Тогава влезе в сила първият закон за приватизация, който е закон за ограбване. Това не е популизъм, много по-голям популизъм е да лъжеш хората, когато си ограбил български активи”, заяви Сидеров.

Той разкри, че има програма, според която българският бизнес, производство, услуги да бъдат в български ръце, а не в ръцете на "съмнителни" фирми. "Всичко, което се произвежда тук, трябва да се произвежда от българи и за българи", каза Сидеров.

След приключването на националистическата проява комендантът на митинга Павел Чернев призова симпатизантите и привържениците на партията да се разотидат спокойно, като каза, че от тях властта очаквала трошене на витрини и други вандалски акции.

През последните дни премиерът Сергей Станишев изрази възмущението си от решението на столичния кмет Бойко Борисов да разреши на “Атака” да проведе митинга си близо до мястото и близо до часа на официалната държавна церемония, насрочена за 18.30 ч.

Цяла седмица премиерът, президентът, председателят на парламента и депутати от левицата отправяха предупреждения и нагнетяваха очакванията от провокации и стълкновения заради проявите на “Атака” в деня на националния празник.  http://mediapool.bg

 


Сходни връзки

“Атака” обяви курс към предсрочни избори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди