изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:03 EEST
50-ХИЛЯДЕН МИТИНГ НА "АТАКА" ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВО И ПРЕЗИДЕНТ    
Общество В София се проведе грандиозен митинг на националистическата партия "Атака", посветен на 128-годишнината от свобождението на България от турско робство. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров изрази искането на участниците в митинга за предсрочни парламентарни избори, за оставка на президента Георги Първанов и правителството на тройната коалиция БСП-НДСВ-ДПС, за национализиране на приватизираните след 1992 г. предприятия, за връщане на България на българите, за по-достоен начин на българския народ.

Очевидно големият брой участници в митинга смути управляващите, които изнесоха информация за 8000 души присъстващи, разбира се, целта бе да се обезличи събитието. Всъщност присъстващите са били около 50 000 и практически са заели пространството от храм-паметника "Александър Невски" до НДК. Основните лозунги на митингуващите, събрали се от цялата страна, са оставка на президента Георги Първанов, определен от тях като предател и продажник на българския народ, основен виновник за участието на Ахмед Доган и ДПС във властта, както и за "поробването на България" от кръга от фирми на Доган.  Митингът поиска и оставката на правителството на Сергей Станишев, определено също като продажно, корумпирано, източващо капиталите на държавата, заробващо народа, обричащо го на бедност и нищета. БСП бе определена като параван на корупцията в държавата в лицето на правителствата на Симеон Сакскобурготски-Ахмед Доган и на Иван Костов. Казано бе, че БСП вече не е социална партия, нито пък социално е и правителството Станишев-Кобургготски-Доган.

През цялото време на митинга звучаха възрожденски песни. Представители на структурите на Атака от цялата страни говориха за бедността, нищетата, корупцията в техния край, а акценти на изказванията им бяха "робството, наложено от ДПС върху българския народ". Дадени бяха примери как в Южна България не могат българите да си купят хляб на български, как турски фирми, приватизирали български предприятия, не вземат на работа българи, как се налагат областни управители, кметове и администратори в области, където турското етническо население е нищожно малко.  Давани бяха примери за корупция.

Волен Сидеров поиска затвор за управляващите и техните сателити,  за лидерите на "далавераджийската коалиция БСП-НДСВ-ДПС, които дори не са българи, а са мекерета" от Русия, Турция и Испания.

Лидерът на Атака обяви официално курс към предсрочни парламентарни избори, оставка на президент и правителство, национализиране на престъпно приватизираните фирми след 1992 година, връщане на властта в ръцете на българите и на страдащия народ. Той обяви за приоритет издигане на жизненото равнище на българите пред заграбването на България от европейските чиновници и управляващите в момента страната. Атака пое ангажимента да започне да притеснява всекидневно управляващите да си подадат оставката.

Волен Сидеров поиска веднага да бъде отнет българския паспорт на Кенан Адем за подогравката с българския народ в навечерието на Трети март. Пред митинга Сидеров каза, че не вярва управляващите да стигнат до там, че да сменят националния празник на България Трети март с 24 май. Митингуващи подчертаха, че ако не е бил Трети март, не ще е имало нито 6 септември - Съединението на България, нито датите за Независимостта на България или честването на Деня на славянската писменост и българската култура и просвета - 24 май.

Митингът бе предаван пряко по телевизия СКАТ и Канал 3.

 

 


Сходни връзки

50-ХИЛЯДЕН МИТИНГ НА "АТАКА" ПОИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВО И ПРЕЗИДЕНТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.98 секунди