изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:23 EEST
НЯМА ОБРАТНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ФИНАНСИРАЩИТЕ ПРОГРАМИ    
Новини

Боряна БОЖИДАРОВА: Община Балчик предвижда да кандидатства за реализирането на два стратегически за Балчик вече изработени проекти - изграждането на парк за спорт и развлечение "Ехо" в центъра на града и за направата на рибарско пристанище.



За целта вече са проведени разговори с консултанти по предприсъединителните фондове на Европейския съюз за програмите САПАРАД, ФАР, ИСПА и Красива България.
Проектът "Ехо" предвижда направата на амфитеатър, какъвто досега няма направен в Балчик, както и паркинги, детски и спортни площадки. За рибарското пристанище има идея една от буните в посока североизток към пречиствателната станция да се преобразува за тази цел.
За тази година община Балчик кандидатства вече по проекта "Красива България" за обновяването на старата мелница по брега, на художествената галерия и за благоустрояването на района около новия общински пазар до бл. 22 в ж.к. "Балик". Не сме одобрени от първата сесия на програмата, каза кметът Красимир Михайлов, допълвайки, че се надява на втората да бъдем класирани.
Градоначалникът Михайлов сподели още, че продължава да очаква официалното подписване на меморандум за финансиране по програма САПАРД за направата на канализация в селата Кранево и Оброчище. За съжаление, по много проекти кандидатстваме, а няма обратна информация от финансиращите програми - дали проектът е одобрен и ако не, какви са причините, коментира още кметът

 


Сходни връзки

НЯМА ОБРАТНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ФИНАНСИРАЩИТЕ ПРОГРАМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.33 секунди