изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:10 EEST
КОЙ ИЗВЪРШВА СОНДАЖИ В ШАБЛА    
НовиниИма ли опасност от замърсяване на водата, попитахме управителя на "ВиК" - Добрич Величко Василев

В Шабла се извършват сондажи в близост до кладенци, алармираха читатели на вестника. Кой извършва сондажните работи и има ли опасност от замърсяване на водата на областта, попитахме управителя на "ВиК" - Добрич, Величко Василев. "В Шабла се извършват проучвания за газ, в близост до водоизточника Македонка - каза В. Василев и допълни - нямаме информация кой сондира. Фирмата, която и да е тя, работи от месец-два. Засега няма промени в показателите на питейната вода, но по принцип не е изключено да има замърсяване." Според специалистите, рискът съществува, тъй като водоносният слой в Шабла е много голям и реално оттам се осигурява основната част от водоснабдяването за областта. От водното дружество не можаха да ни кажат името на фирмата, работеща в района на Шабла, а от кметството така и никой не си вдигна вчера телефона, за да разберем кой извършва сондажи.
Миналата година правителството издаде разрешение за търсене и проучване на нефт и газ край Шабла на фирма "Проучване и добив на нефт и газ" АД, което да сондира в блок "Шабла", разположен в северната част на Българския черноморски шелф. Размерът на площта е 2 776 квадратни километра. Срокът на разрешението е 3 години, с право на удължаване. Размерът на предвидените инвестиции е 7 045 000 долара, с тенденция за увеличаване до 13,5 милиона долара. Фирмата е поела и ангажимент за опазване на околната среда, защитените със закон територии и обекти, националната сигурност, отбраната на страната и обществения ред.
 


Сходни връзки

КОЙ ИЗВЪРШВА СОНДАЖИ В ШАБЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди