изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:29 EEST
ЗАМ.-ПРОКУРОРЪТ Р. ГЕОРГИЕВ СТАНАЛ "АДВОКАТ"    
ОбществоТвърди известният бизнесмен Миролюб Гаич

Съдът и прокуратурата като институции да бъдат в отделни сгради, предлага Миролюб Гаич. "Така ще е най-добре, защото според мен сега има нещо объркано и за мен в Добрич съдът и прокуратурата са едно и също нещо. Дори предлагам стаите по етажите да се дават на адвокати под наем, та кашата да е пълна. В последно време имам впечатления от зам.-окръжния прокурор Румен Георгиев. Според мен, той май е станал "адвокат" на Таня Ангелова, Теменужка Стоева, Смокова - Панайотова. Повод за това ми твърдение са последните събития през периода февруари до днес. Смятам също, че Р. Георгиев е "адвокат" и на синдика Тихомир Найденов и ликвидатора Иван Манолов. Не можа ли зам.-окръжният прокурор до даване ход на делото ми на 16.02.2006 г. да прочете в излезлия брой на Държавен вестник списъка на синдиците в държавата. Ако в съда не могат да четат, то да ми дават хонорар, аз ще им го чета. С решение на Министерски съвет от 8.02.2006 г. е утвърден списъкът на синдиците в републиката, в който Тихомир Найденов не фигурира. Внесено е искане в ОбС да бъдат прехвърлени на "Югоагент-импорт-експорт" 1 000 000 лв., като се твърди, че по сметката са 1 135 300 лв. Аз - като бивш съдружник, питам: къде и кой е държал парите от продажбата на Универсалния магазин и Аско-Деница? Не е ли трябвало с приходите от продажбата да се плати на кредиторите, а не да се чака две години, за да се вкарат всички в калта? Кой взе лихвите, натрупани по сметките до днес? Благодарен съм на съветниците, които са спрели това решение и връщат случая за проверка в прокуратурата.
Защо още твърдя, че зам.-окръжният прокурор Р. Георгиев е адвокат на синдика и ликвидатора - в постановление, което ми е дадено на 1.03.2006 г., първо зам.-окръжният прокурор все още не знае, че Т. Найденов не е в списъка на синдиците в републиката, второ - по обвинения от моя страна за неправомерни продажби на Универсалния магазин и Аско-Деница, смята, че не са виновни и връща документите в районна прокуратура, защото не иска те да са виновни. А в самото постановление, подписано от него, е записано, че Универсалният е продаден за 1 239 000, при записана пазарна стойност от вещи лица в същото постановление в размер на 2 518 003 лв. Същото е и с Аско-Деница - магазинът е продаден за 465 911 лв., при пазарна стойност 1 990 046 лв. и малко по-надолу е записал в същото постановление, че липсват доказателства за извършено престъпление? Не можеше ли поне в постановлението да напише бивш синдик Т. Найденов. Аз знам, че не му е лесно на зам.-окръжния прокурор Румен Георгиев, не му е лесно да брани толкова народ, направил кой по-малко, кой по-голямо зло, но ако се наложи и него ще призова като виновен по дело 681."
Сагата Гаич и "Югоагент" продължава вече 10 години, може би ще има Видовден, в който най-сетне делата по несъстоятелност на фирмите на Миролюб Гаич ще бъдат финализирани и ще стане ясно кой крив, кой прав.
 


Сходни връзки

ЗАМ.-ПРОКУРОРЪТ Р. ГЕОРГИЕВ СТАНАЛ "АДВОКАТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди