изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:55 EEST
Руските електронни медии разпространиха снимка на заподозрения за убийството на Иля Зимин Игор Велчев    
По света Москва/Кишинев/София. Руските електронни медии разпространиха снимка на заподозрения за убийството на разследващия журналист от телевизия НТВ Иля Зимин бесарабския българин Игор Велчев.


Няма информация убиецът на руския журналист Иля Зимин бесарабския българин Игор Велчев да се намира в България. Това съобщиха вчера за Агенция “Фокус” от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи, по повод твърдението на полицията в Молдова, че Велчев е в България.
Както “Фокус” съобщи, според молдовската полиция заподозреният не се намира на тяхна територия. Заради българския си произход, полицията не изключва версията Игор Велчев да е преминал транзитно през територията на Румъния и да се е насочил към България.

Агенция “Фокус” припомня:

Заподозреният за убийството на руския журналист Иля Зимнин бесарабски българин Игор Велчев не се намира в родния си град Тараклия, както бе съобщено, опровергаха източници от милицията на Молдова пред радиостанция “Ехото на Москва” на 7 март. Велчев е бил забелязан в града, но след това по всяка вероятност го е напуснал, са съобщили източниците.
Заподозреният за убийството на разследващия журналист от руския телевизионен канал НТВ Иля Зимин бесарабски българин Игор Велчев е бил видян в родния си град Тараклия в Молдова, съобщиха по-рано днес руски средства за масова информация.
Според очевидци Велчев се е появил в родния си град, няколко дни след убийството на Зимин и се разхожда свободно по улиците без да се укрива или да буди подозрения, че се укрива.
От пресслужбата на министерството на вътрешните работи на Молдова са уточнили, че до момента не е отправено официално искане от руска страна за задържането на Игор Велчев, срещу когото засега и не са повдигнати конкретни обвинения.
На 26 февруари в Москва е убит журналистът на телевизия НТВ Иля Зимин. Според източници от правоохранителните органи, тялото на Зимин е открито в домът му в руската столица. Следи от насилие по тялото не са открити.
Това не е първото нападения срещу Иля Зимин. Той е бил нападнат и през април 2005 г. от лица с кавказки произход. Нападателите са го ограбили, след като пребиват и чупят единия крак на журналиста.
Телевизионната компания НТВ обяви награда в размер на 1 млн. рубли (около 60 хил. лева) за информация, която може да доведе до откриването и задържането на заподозрения за убийството на Зимин, който на 26 февруари бе открит мъртъв в дома си.
 


Сходни връзки

Руските електронни медии разпространиха снимка на заподозрения за убийството на Иля Зимин Игор Велчев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди