изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:41 EEST
РФИ: Тайната около смъртта на Робърт Максуел    
Новини Лондон. Преди 15 години в Средиземно море бе намерен трупът на Робърт Максуел, бизнесмен мултимилионер, който имаше успехи и в областта на пресата, коментира днес РФИ.

В днешния си брой вестник “Индипендънт” разкрива, че навремето полицията е образувала следствие срещу Максуел за военно престъпление, което той вероятно е извършил в края на Втората световна война – екзекуцията на цивилен германец. От Лондон за РФИ коментира Мюриел Делкроа:
“Тялото на могъщия собственик на пресгрупата “Мирър” бе намерено във водата на няколко мили от неговата яхта край Канарските острови и няколкото аутопсии не можаха да установят с точност причината за смъртта му. Поради липсата на улики полицията заключи, че става дума за удавяне, но семейството му винаги е мислило, че той се е самоубил. Тези разкрития днес подсилват тази теория. Досието в лондонската полиция, публикувано днес от “Индипендънт”, показва, че малко преди да почине Робърт Максуел е било започнато следствено дело срещу него за военно престъпление. Полицията се опира на писма на Максуел до жена му от времето, когато се е бил в Германия през 1945 г. В тях Максуел описва как след превземането на германски град, танк открил огън по неговите войски и тогава той решил за отмъщение да разстреля кмета на града. Робърт Максуел е от еврейски произход и избягал от Чехословакия, за да се спаси от нацистите. Той бил много горд с военното си минало. Той знаел, че рискува да стане първия англичанин, осъден за военно престъпление и да загуби завинаги едно от най-важните неща за него – свободата си”.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

РФИ: Тайната около смъртта на Робърт Максуел | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди