изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:34 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие на територията обслужвана от РДВР са регистрирани 6 криминални престъпления и произшествия

            1.На 09.03.2006г.на територията гр.Ген.Тошево, след проведени активни оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РПУ-Ген.Тошево, са установени две непълнолетни лица /момче на 14г. и момиче на 15г./,ученици от специализирано учебно заведение на територията на гр.Добрич. Двете деца са били обявени за общодържавно издирване, тъй като на 08.03.2006г. са напуснали учебното заведение и са били в неизвестност.Установено е, че  спрямо двете маловръстни лица няма извършени престъпни посегателства. Предадени са на директора на учебното заведение.
            На същата дата от полицейски служители на Първо РПУ-Добрич е установена и задържана в гр.Добрич 46 годишна жителка на гр.Добрич.Лицето е обявено за общодържавно издирване през м.февруари 2006г. във връка с полицейско дознание в РДВР-Добрич.
        
          2.На 08/09.03.2006г. в с.Свети Никола, общ.Каварна, неизвестни лица са влезли в стопанско хале, собственост на частна фирма и са извършили кражба на около 100 литра дизелово гориво.
         След незабавни оперативни мероприятия проведени от служители на РПУ-Каварна то т.н."Горещи следи" са установени две 24 годишни лица от с.Свети Никола и с.Българево, общ.Каварна, заподозрени в извършването на гореописаното престъпно посегателство.
          Горивото обект на кражба е открито от полицията, иззето и върнато на фирмата собственик.
          Работата по изясняването на случая продължава.Двете заподозрени лица са задържани за срок от 24ч.в РПУ Каварна.Образувано е полицейско дознание.
       
          3.През същата нощ в с.Раковски, общ.Каварна,неизвестни лица са влезли в стопански двор, собственост на жител от гр.Каварна и са извършили кражба на 75 литра дизелово гориво.
          В резултатат на предприетите оперативно-издирвателни мероприятия на 09.03.2006г. от служители на РПУ-Каварна, са установени три лица от с.Раковски на възраст 17, 18 и 24 години, заподозрени в извършването на престъпното деяние. Горивото обект на кражба е открито от полицията и върнато на собственика.
          След приключване изясняването на случая, материалите ще бъдат изпратени в РП-Каварна с предложение за образуване на предварително производство.

          4.На 09.03. 2006г. в РПУ-Каварна се тъжи възрастен мъж от гр.Каварна, за това, че на същата дата, неизвестно лице му извършило кражба на парична сума от 350 лева.
          Неивестния извършител влязъл в дома на потърпевшия мъж под предлог, че дължи на сина му парична сума от 670 лева.Тъй като е трябвало да върне "ресто" от 30 лева, потърпевшият показал местонахождението на спестяванията си в жилещето.От тези непредпазливи действия незабавно се възползвал извършителя на престъпното деяние, издебнал момента в който собственика на дома излязъл от стаята и взел горепосочената сума от 350 лева.Веднага след това напуснал района на местопроизшествието в неизвестна посока.
          Служители на РПУ-Каварна провеждат оперативни мероприятия за установяването и задържането извършителя на престъплението.Образувано е полицейско дознание.
           РДВР-Добрич за пореден път се обръща към жителите на област Добрич, да бъдат особенно внимателни към непознати, случайно срещнати лица предлагащи им различни изгодни услуги, лесни "печалби"с резервни части, връщане на заеми и други сделки и в никакъв случай да не допускат тези лица в домовете си. В случаите измама или опит за измама потърпевшите незабавно да сигнализира в най-близкото РПУ.

На територията, обслужвана от РДВР са  регистрирано 1 ПТП с материални щети.


Поделенията на РЗ ПАБ  са участвали в гасенето на 1 пожар.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди