изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:13 EEST
Тялото на Милошевич ще бъде предадено на роднините му    
НовиниТялото на бившия президент на Югославия ще бъде предадено на роднините му, но все още не е ясно къде ще се проведе погребението. Президентът на Сърбия Борис Тадич окачестви идеята за оказване на държавни почести като „изключително неуместна“.

Социалистическата партия на Сърбия заплаши, че ще напусне парламента, ако бившия югославски президент не бъде погребан в Белград.

Тялото на бившия президент на Югославия Слободан Милошевич ще бъде предадено на роднините му, но все още не е ясно къде ще се проведе погребението.

Аутопсията показа, че Слободан Милошевич е починал от сърдечен удар. Все още обаче не са готови токсикологичните изследвания. На 12 март беше публично оповестено писмо, в което Милошевич се оплаква от предписаните му лекарства, като казва че те са предназначени за лекуване на туберкулоза и проказа. Ефектът от тези лекарства е премахвал въздействието на взиманите лекарства за спадане на кръвното налягане.

Според токсиколога Доналд Угес, който е участвал в изследванията, Милошевич предумишлено е взимал погрешни лекарства, с цел да бъде изпратен на лечение в Москва.

Наблюдението на Международния трибунал в Хага над останалите задържани за престъпления по време на войните в бивша Югославия е сериозно засилено. На 6 март в затвора се самоуби лидерът на хърватските сърби Милан Бабич.

Пред белградския вестник „Вечерни Новости“ Миряна Маркович заяви, че не е решила къде да погребе съпруга си. Тя допълни, че ако решението зависеше само от нея, погребението би било в Пожаревац, родния град на Милошевич.

Междувременно Зденко Томанович, адвокат на съпругата на Милошевич Миряна Маркович, поиска Белград да оттегли заповедта за ареста и. Пред съда в Белград той се е мотивирал с възникналите нови обстоятелства – смъртта на Слободан Милошевич. Маркович избяга от страната през 2003 г. след като беше обвинена в злоупотреба с властта. Тя се укрива в Русия заедно със сина си Марко, който също е обвинен в престъпления.

На 12 март президентът на Сърбия Борис Тадич заяви, че няма да я помилва и нарече идеята за оказване на държавни почести на погребението на Слободан Милошевич „изключително неуместна“. Властите в Сърбия и Черна гора се боят, че погребението на Милошевич може да покаже смущаващо голяма подкрепа за бившия президент на Югославия.

Социалистическата партия на Сърбия заплаши, че ще напусне парламента, ако бившия югославски президент не бъде погребан в Белград. Зоран Анджелкович, генерален секретар на СПС заяви, че партията иска „достойно“ погребение на Милошевич.

Анджелкович допълни, че това изисква присъствието на семейството на починалия и място в гробището, адекватно за историческа личност като Милошевич. Според Милорад Вучелич, един от лидерите на СПС, Москва или Белград са единствените възможности за погребението на Милошевич. http://news.bulgarianpost.com

 


Сходни връзки

Тялото на Милошевич ще бъде предадено на роднините му | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди