изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 05:42 EEST
КРАЛСКИ ЛОВЕН КЛУБ ЩЕ НИ ПОМАГА В БОРБАТА С ЧАКАЛИТЕ    
Новини

Боряна БОЖИДАРОВА:  Представители на английския кралски ловен клуб проучват възможностите за лов в района на Балчик. Това съобщи директорът на  Държавна дивечовъдна станция инж. Калинка Тодорова.



 

Членовете на кралския клуб вече са посетили ловния район на Държавна дивечовъдна станция – Балчик, конкретно интересите им са насочени към лова на лисици, тъй като в Англия е въведен закон, с който се забранява традиционният лов на лисици с кучета и коне. Представителите на клуба са били в страната ни неколкократно, като са се спрели на ловните райони в Балчик и Странджа, обясниха още от горското. В процес на обмисляне е традиционният лов да бъде пренесен в България, като за целта ще бъдат внесени коне и кучета. От Дивечовъдната станция споделиха още, че английските ловци са харесали конната база в село Стражица край Балчик. Сега целта ни е да ги убедим да ловуват чакали, а не лисици, тъй като те нанасят значителни поражения върху популацията на сърната и муфлона, каза директорът на станцията инж. Тодорова. Тя сподели още, че имат желание да ги посрещнат още през този ловен сезон, но все още е въпрос на организация с институциите  да се разреши ловуването тук. Нужно е още кучетата да се обучат в преследването на чакали, а не на лисици.

Годишно на територията на Държавна дивечовъдна станция - Балчик се отстрелват минимум 400 чакала.

 


Сходни връзки

КРАЛСКИ ЛОВЕН КЛУБ ЩЕ НИ ПОМАГА В БОРБАТА С ЧАКАЛИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди