изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:14 EEST
ДИПЛОМИТЕ НА КИЕВСКАТА АКАДЕМИЯ В БАЛЧИК СА НЕЛEГИТИМНИ - ТВЪРДЯТ ОТ МОН    
Образование От Министерството на образованието и науката уверили, че Междурегионална академия по управление на персонала в Балчик ще бъде добавена в подадения за проверка списък до Главна прокуратура.

В края на миналата седмица вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев предаде на главния прокурор Борис Велчев списък с 22 поделения на чуждестранни университети в България, които не са създадени по реда на Закона за висшето образование.

През есента на миналата година в Балчик бе открит филиал на Междурегионална академия по управление на персонала, базирана в украинската столица Киев. След проведените изпити, в нея започнаха обучението си близо 60 студенти, които очакват да получат украинска диплома и заплащат на семестър 400 лева.

В интервю за вестник „Балчик” ректорът на филиала на споменатата академия в Перник проф. Боян Боянов твърди, че издаваните дипломи ще се легализират от Министерството на образованието у нас, на базата на подписана спогодба между България и Украйна.

Информационният сайт Балчик Инфо съобщава, че са направили проверка в МОН и е било установено, че това не отговаря на истината. Директорът на Дирекция "Политика във висшето образование" Стойчо Стоев заяви, че такова твърдение е несериозно. Академията в Балчик не е регистрирана по Закона за висшето образование у нас и в България няма автоматично признаване на дипломи. Той напомни, че по закон чуждестранни висши училища не могат да откриват свои поделения в България и ако те твърдят, че провеждат дистанционно обучение, то съгласно Наредбата, уреждаща този вид обучение, тези заведения трябва да са регистрирани по закона. От Министерството на образованието и науката уверили, че Междурегионална академия по управление на персонала в Балчик ще бъде добавена в подадения за проверка списък до Главна прокуратура. Причината тя да не влезе във вече публикувания списък на сайта на министерството е, че никой до този момент не е подавал сигнал за съществуването й. НДТ

 


Сходни връзки

ДИПЛОМИТЕ НА КИЕВСКАТА АКАДЕМИЯ В БАЛЧИК СА НЕЛEГИТИМНИ - ТВЪРДЯТ ОТ МОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди