изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:51 EEST
ПОТРЕБИТЕЛСКО ОБРАЗОВАНИЕ    
Обществое мотото на тазгодишната проява, която организира по повод световния ден Комисията за защита на търговията и потребителите

От 10 години Комисията за защита на търговията и потребителите има свое подразделение и в Добрич, което се ръководи от Милчо Желев. Добричкият офис се намира в сградата на бившето СМК на площад "Тракийски", офис 401. Координаторът за областта - освен в офиса, може да бъде намерен и на тел. 603-054. Най-често гражданите търсят правата си по отношение гаранционното обслужване на техника, както и за качеството на облекла и обувки, както и в областта на туризма - по отношение на обявени цени, грамажи, категории, разказа пред НДТ Милчо Желев. За миналата година областната комисия е обработила 77 жалби и 68 сигнала, като 80 % от тях са били основателни. От началото на годината досега в местното подразделение на комисията са постъпили 28 жалби и 22 сигнала. 710 са извършените проверки през 2005 г., като 450 от тях са били по Закона за защита на потребителите, а 260 - по Закона за туризма. Вследствие на направените проверки комисията е съставила 260 акта, от които 170 - на търговски обекти и 52 броя - в областта на туризма. От санкции за 2005 г. комисията е събрала 46 хил. лв.
"Всяка трета проверка, която правим, е основателна. Всеки един гражданин, който дойде при нас е добре дошъл и никого не сме върнали. Дори сигналът да не касае нашите правомощия, то ние го препращаме и не връщаме никого. В рамките на седем дни се стараем да дадем отговор, като задължително след извършване на проверка събираме двете страни, като им предлагаме протокол - споразумение" - каза още М. Желев.
Тази година световният ден на потребителите е под мотото "Потребителско образование". Днес от 9.30 до 16 часа всеки може да получи информация за дейността на комисията, както и да се запознае с подготвените разяснителни материали.
 


Сходни връзки

ПОТРЕБИТЕЛСКО ОБРАЗОВАНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди