изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:10 EEST
СИЛНИЯТ ВЯТЪР ПРИЧИНИ СМУЩЕНИЯ В ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕТО    
НовиниВчера през целия ден на различни места в областта имаше проблеми с електрозахранването. Дежурният от добричкия клон на електроразпределителното дружество заяви, че най-сериозно положението е в Ген. Тошевска община, където духа най-силен вятър. Дежурни групи непрекъснато отстраняваха възникнали аварии и включваха отремонтирани изводи.

Специалистите се надяват температурите да не паднат под нулата, за да не се обледят проводниците, което би довело до по-сериозни проблеми с електрозахранването.
Въпреки капризите на баба Марта, нямаше затворени пътища на територията на областта. Дежурните в Областно пътно управление заявиха, че всички пътни артерии са проходими при зимни условия.
В цялата област няма проблеми с водоподаването, заяви управителят на водното дружество Величко Василев. "Благодарение на усилията на целия колектив на фирмата, които в тези трудни метеорологични условия правят всичко възможно, не оставяме града и областта без вода" - каза още В. Василев. Независимо от спиранията на тока, управителят на водното дружество декларира, че са взети необходимите мерки за реакция при такива случаи.
Водачите да шофират с повишено внимание и по-ниска скорост, апелират от КАТ. По информация към 15 ч., вчера в град Добрич бяха станали четири катастрофи, за щастие, без пострадали. Лек автомобил "Опел" се е обърнал по пътя за село Одринци. Също няма ранени.
6 души са загинали при катастрофи в Добричка област от началото на годината, каза за НДТ началникът на сектор "Пътна полиция КАТ" при РДВР в Добрич кап. Жулиян Минев. Станали са 28 тежки пътно-транспортни произшествия с 38 ранени. Тежките катастрофи са с шест повече, в сравнение със същия период на миналата година, а ранените - с 13 повече.
 


Сходни връзки

СИЛНИЯТ ВЯТЪР ПРИЧИНИ СМУЩЕНИЯ В ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕТО | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СИЛНИЯТ ВЯТЪР ПРИЧИНИ СМУЩЕНИЯ В ЕЛЕКТРОЗАХРАНВАНЕТО
Автор: Anonymous да 2006-03-15 @ 10:58 EET
За водата-лъжа.Вчера в центъра нямаше вода почти цял ден и сега в момента също няма вода.Тоя началник на ВИК хаберлия ли е кво стаа в Добрич.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди